YPS üyesi Yamaç son yolculuğuna uğurlandı

Van’da yaşamını yitiren YPS üyesi Reber Yamaç son yolculuğuna uğurlandı.

Van Xaçort Mahallesi’nde 6 Ekim günü çıkan çatışmanın ardından görgü tanıklarına göre yaralı halde infaz edilen 2 YPS üyesinden Reber Yamaç'ın (Reber Amed) cenazesi, ailesi tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morgundan alınarak Amed'e getirildi.

Cenaze aracının yol kontrollerinde sık sık uzun süre bekletilmesi nedeniyle Amed'e geç vakitte getirilen Yamaç'ın cenazesi, Hazro ilçesine bağlı Bolşe köyünde toprağa verildi. İlçe girişinde DBP, HDP ve MEYADER yöneticilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılanan cenaze konvoyuna, araçlarla konvoy halinde eşlik edildi. Cenaze konvoyunun geçiş güzergâhında bulunan köylerdeki insanlar, evlerinin damına ve caddelere çıkarak cenaze konvoyunu, zafer işaretleriyle selamladı. 

Bolşe köyü girişinde ise, gençler bayraklarla ve "Şehit namirin" ile "Ey şehit xwîna te erdê namîne" sloganlarıyla cenaze konvoyunu karşıladı. Köy Camisine getirilen cenaze, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Yamaç'ın PKK bayrağına sarılı tabutu omuzlara alındı. "Katil Erdoğan", "Ey şehit çeka te erdê namîne" ve "Riya şehit riya me PKK partiya me" sloganları eşliğinde köy mezarlığına getirilen Yamaç'ın cenazesi, slogan ve gözyaşları ile toprağa verildi. 

Ardından cenaze töreninde konuşan MEYADER Amed Şube Eşbaşkanı Hasan Pençe, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürdistan'da kirli bir savaşta ısrar ettiğini vurguladı. Bugüne kadar işgalcilere baş eğmediklerini dile getiren Yamaç'ın kardeşi Ali Yamaç, Reber'in doğru yolda olduğunu şahadetiyle bir kez daha gösterdiğini söyledi. 

Öte yandan Yamaç'ın cenazesini kefenleyen görevli, cenazenin kolunda ve başının arkasında kurşun izlerinin olduğunu ve bunun da infaz ihtimalini güçlendirdiğine dikkat çekti.