Zergan’da 9 Ekim komplosu konulu toplantı

Zergan’da 9 Ekim komplosu konulu bir toplantı düzenlendi.

Kürt ve Arap halklarından onlarca kişinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan TEVDEM Koordinasyon üyesi Cahit Hesen, komplonun halkların birliği ve ortak yaşamını hedeflediğini ifade etti.

9 Ekim 1988 yılında Öcalan’ın Ortadoğu halkları üzerinde oynanmak istenen oyunu gördüğünden dolayı Suriye’den çıktığına dikkat çeken Hesen, “Bugün Suriye’de devam edilen 3. Dünya Savaşı 9 Ekim’de başlatılmak istendi. Ancak Önder Apo bu oyunu bozdu” dedi.

Komplonun arkasındaki güçlerin amaçlarından vaz geçmediğine ve kompoluyu farklı bir şekilde devam ettirmek istendiğine dikkat çeken Hesen, “Rojava devrimi halkların komplocu güçlere vermiş olduğu en anlamlı cevaptır” tespitinde bulundu. Komplocu güçlerin Öcalan ve Kürt halkı şahsında tüm insani değerleri hedeflediğine işaret eden Hesen, İmralı sistemine karşı Rojava ve tüm Ortadoğu üzerindeki tehlikeyi atlatmanın Öcalan’ı özgürleştirmekle mümkündür değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıya katılanlarda Suriye ve Rojava’ya saldırların amacının Öcalan’ın felsefesi etrafında birleşen ve halkları hedeflediğini dile getirdi. 

...