75 yaşındaki kadın, evden sedyeyle çıkarılıp tutuklandı

Tutsak kızı ve arkadaşına para gönderdiği gerekçesiyle hapis cezası verilen 75 yaşındaki Hatice Yıldız, tutuklandı. Hastalıkları bulunan kadın, evden sedyeyle çıkarıldı.

75 YAŞINDAKİ KADIN TUTUKLANDI

İstanbul Esenyurt’ta oturan 75 yaşındaki tutsak annesi Hatice Yıldız’a, cezaevinde bulunan kızına ve kızının koğuş arkadaşına para gönderdiği için hakkında “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla dava açıldı. 3 yıl süren yargılamanın ardından İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Hatice Yıldız’a  “örgüte finansman sağlamak” iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Yer mahkemenin kararı, İstinaf mahkemesinde onandı.

Karar üzerine polisler, dün yüksek tansiyon, göz, bel fıtığı ve omurga eğriliği gibi birçok sağlık sorunu bulunan Hatice Yıldız’ın evine gitti. Fenalaşan Hatice Yıldız, sedyeyle evden çıkarıldı. Ambulansla önce hastaneye daha sonra adliyedeki işlemlerin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Hatice Yıldız’ın oğlu Alper Yıldız, “Bugüne kadar Türkiye’deki yasada cezaevine para göndermek suç sayılmamıştır. Bu karar düşman hukuku çerçevesinde verilen bir karar" dedi.