Özgürlük Yürüyüşçüleri: Tecridi kabullenmeyecek ve kıracağız

Büyük Özgürlük Yürüyüşü’nün Qers kolu, Îdir’den geçtikleri Bazîd’de büyük bir coşkuyla karşılandı. DEM Parti Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, "Tecridi kabullenmeyecek ve kıracağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için iki koldan başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü' 3’üncü gününde devam ediyor. Qers kolunda bulunan yürüyüşçüler, sabah saatlerinde Îdir’den alkış ve sloganlarla Agirî’nin Bazîd ilçesine uğurlandı. Bazîd’de çok sayıda kişi tarafından karşılanan yürüyüşçüler, ilçe merkezinde yürüyüş yaptı. Yapılan 3 kilometrelik yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı. Yürüyüş boyunca “Bijî berxwedana Îmraliyê”, “Bimre koleti, bijî azadî” sloganları atıldı. Yürüyüşün geçtiği caddelerde esnaflar dükkanlarından çıkarak yürüyüşü selamladı.

'FAŞİST ZİHNİYETİN HAYALLERİ YIKILDI'

DEM Parti Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan, “Bu kent, kadim ve direngen bir kenttir. Ehmedê Xanî, birlik olmamız gerektiğini söyledi. Bugün milyonlarca Kürt birlikte mücadele ediyor. Bugün başlattığımız özgürlük yürüyüşü Sayın Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümüdür. Bu yürüyüş, Sayın Öcalan üzerinde ağırlaştırılan tecridi kırmak içindir. Tecritle birlikte ülke her alanda bir yıkım yaşadı. Biz bu tecridi kabul etmiyor, Kürt sorununun çözülmesini istiyoruz” dedi.

Devam eden 40 yıllık savaşta Kürtlere her türlü haksızlığın yapıldığını belirten Olan, “Kürtleri soykırıma uğrattınız, asit kuyularına attınız ama bitiremediniz. ‘Hayali Kurdistan burada meftundur’ diyen zihniyetin hayalleri yıkıldı. Kürt halkı bir hakikatin kendisidir. Hakikat karartılamaz. Bu yürüyüş uzun ve başarıya ulaşacak bir yürüyüştür. Herkes bilsin ki Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kırılacak ve Kürt sorunun demokratik çözümü sağlanacaktır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından yürüyüşçüler, Agirî’nin Giyadîn ilçesine doğru yola çıktı.