Anlı hakkında tutuklama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı itiraz üzerine, 14 Temmuz'da tahliye olan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim 2016’da tutuklanan ve Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 14 Temmuz’da görülen davanın 3’üncü duruşmasında tahliye olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve Abdullah Bal'ın tahliye edilmesine itiraz etti. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısının bir üst mahkeme olan Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği itiraz dilekçesinde, tahliye kararının yasaya ve usule aykırı olduğu ileri sürülerek Anlı ve Bal hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılması istendi. İtirazı değerlendiren mahkeme, savcılığın Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinin Anlı ve Bal hakkında verdiği tahliye kararına karşı yapılan itirazı kabul etti.

Mahkeme, Anlı ve Bal’ın üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesinin varlığı, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle, Anlı ve Bal hakkında “yakalama emri” çıkartılmasına karar verdi.