DBP ve DEM Parti'den Colemêrg mitingine katılım çağrısı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti Wan il örgütleri, Colemêrg’te “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” sloganıyla düzenlenecek olan miting için açıklama yaptı.

DBP ve DEM Parti Wan il örgütleri, 13 Temmuz’da Colemêrg'te yapılacak  miting için il binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz" şiarıyla kayyum ve faşizme karşı mücadele vurgusu yapıldı.

DBP İl Eşbaşkanı Harun Okay, Colemêrg'de yapılacak mitinge halkı davet etti ve irade gaspının zulüm ve talan olduğunu belirtti.

DEM Parti Wan Milletvekili Zülküf Uçar ise Kürt halkının bir kez daha kayyum darbesiyle karşı karşıya olduğunu ifade edip,  Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Sıddık Akış'ın tutuklanmasını eleştirdi.

Uçar, Kürt halkının varlığının reddedildiğini ve seçme-seçilme hakkının gasp edildiğini söyledi. Açıklama alkışlarla son buldu.

 

ÎDIR 

DEM Parti milletvekilleri Yılmaz Hun, Nejla Demir ve kent belediye eşbaşkanı Mehmet Nuri Güneş ile çok sayıda kişi kentte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Heyet, el broşürleriyle esnaf ve halkı Colemêrg’de irade gaspına karşı, “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla yapılacak mitinge davet etti.  

Îdir'lıların miting için 13 Haziran’da saat 05.00’da DEM Parti il binası önünden yola çıkacağı belirtildi.