Dün Kerkük'te kurulan savunma hattından görüntüler

Irak ordusu ve Heşdî Şabî'nin Kerkük'e yönelik işgal hareketi sırasında gerilla, çekilmeyi kabul etmeyen pêşmerge ve silahlanan Kerküklüler tarafından Feylaq Kavşağı'nda oluşturulan savunma hattında direnişçiler, ferdi silahlarıyla direndi.

Irak ordusu ile ona bağlı Heşdî Şabî güçlerinin Kerkük'e başlattığı saldırılar sonrası, HPG, YJA-Star, gönüllü halk ve çekilmeyi kabul etmeyen bazı pêşmergeler tarafından Kerkük'ün merkez mahallelerinden Feylaq'ta kurulan savunma hattı, KDP'nin çekilmesiyle kırıldı.

Hattın kırılmasından sonra da gerilla, silahlanan Kerküklüler ve çekilmeyi kabul etmeyen pêşmergeler uzun süre ferdi silahlarıyla direndi.

Feylaq Kavşağı'ndan savuma hattı kuran gerilla, halk ve çekilmeyi reddeden pêşmergeler, Irak ordusu ve Haşdî Şabî'nin bölgeyi tanklarla vurmasından sonra öğlen saatlerinde Feylaq'tan Rehîmava Mahallesi'ne çekilerek, yeni bir savunma hattı oluşturdu.

KDP güçlerinin bölgeden ayrılmasıyla silahlanan halkta büyük moral düşüklüğü yaşanırken, bazı kişilerin silahlarını bırakıp "Onlar ağır silah ve tanklarını alıp çekiliyorsa biz niye direnelim?" diyerek silahlarını alarak bölgeden uzaklaştıkları görüldü.

Öte yandan silahlanan yurttaşlar sabah saatlerinden Pêşmerge'den bir tankı alarak, kullanmaya çalıştı. Fakat daha sonra bölgeye gelen KDP güçleri de halktan alarak bölgeden götürdü.