Dil kurumlarına yönelik saldırıda iki gözaltı daha

Amed’de dil kurumlarına saldırıda ANKA’da öğretmenlik yapan Mehmet Selim Temel ile Jineolojî Dergisi Yayın Kurulu üyesi Rojda Yıldız da gözaltına alındı.

Amed'de 24 Eylül’de Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Payîz Pirtûk ve Anka Dil ve Sanat Eğitim Kooperatifi ile çok sayıda eve düzenlenen polis baskınında gözaltına alınanlardan Payîz Pirtûk’u işleten Cihat Güney, savcılık ifadesi ardından serbest bırakıldı.

Akşam saatlerinde ise ANKA’da öğretmenlik yapan Mehmet Selim Temel ile Jineolojî Dergisi Yayın Kurulu üyesi Rojda Yıldız da gözaltına alındı.

Siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alınanların isimleri şöyle:  “MED-DER Eşbaşkanları Mehmet Remzi Azizoğlu ve Şükran Yakut, Rıfat Ronî, Ramazan Holat, Dilan Güvenç, Nazan Çelik, Rezan Aktulum, Beritan Gürbet Orak, Berivan Duman, Ayhan Karatekin, Belkisa Süleymanoğlu Bitkin, Mehmet Salih Öngün, İlyas Gün, Hebun Yağmur, Mine Karakaş, Ahmet Boltan, Rabia Karayıl, İpek Oyur, Fatma İgin, Mustafa Açmaz, Hasan Gürpınar, Şilan Elmas Kan, Şehriban Ayluçtarhan, Niştiman Gül, Cihat Çağrıcı, Yaşar Aslan, Hasan İkvan, Mehmet Selim Temel ve Rojda Yıldız.”