Gülistan Doku turnuvası: Gülistan’ın faili devlet!

DEM Parti Gençlik Meclisi, Dersim’de Gülistan Doku adına düzenledikleri turnuvada Gülistan Doku’nun failinin devlet olduğunu vurguladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, Dersim’de kaybolan ve 5 Ocak 2020'den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku adına futbol turnuvası düzenledi. 

"Li dijî şerê taybet tekoşînek bi heybet" kampanyası kapsamında organize edilen turnuvanın ilk maçı 21 Mayıs 2024 tarihinde Dêrsim'de, son maçı ise 23 Eylül 2024 tarihinde Şirnêx’te oynandı. 

Maçlar Cizîrspor'un galibiyetiyle sonuçlanırken gençler daha sonra, Gülistan Doku'nun kaybedildiği Dêrsim'de bir araya geldi. 

Gençlerin Ana Fatma ziyaretinde yaptıkları açıklama sırasında Kürtçe ve Türkçe, "Özel savaşa karşı sahalarda buluşuyoruz" pankartı açıldı. 

DEM Parti Dêrsim İl Eşbaşkanı Esma Ataş, "Dêrsim gibi her tarafı kameralarla çevrili bir yerde bir genç kadın 5 yıldır kayıp ve halen kendisinden haber yok. Gülistan Doku’nun akıbetini sormaya devam edeceğiz" dedi. 

Dêrsim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan, "Her gün onlarca kadın katlediliyor, katiller cezasızlık politikasıyla serbest bırakılıyor. Her yerde haykıracağız. Gülistan Doku nerede" şeklinde konuştu. 

DEM Parti Gençlik Meclisi Kadın Koordinasyonu Üyesi Berivan Kocaoğlu, "Kadın düşmanı AKP-MHP iktidarını Amed’de Narin Güran’dan, Êlih’te İpek Er’den, Dêrsim’de Gülistan Doku’dan tanıyoruz. Devlet Gülistan Doku’nun failinin kendisidir. Kadınlar her yerde gerçeği haykırmaya devam edecek. Kadın düşmanı çeteleri bu topraklardan söküp atacağız. Kadın düşmanlarını örgütlü mücadelemizle tarihe gömeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından  çerağlar yakılarak Munzur'a karanfiller atıldı ve Seyit Rıza Meydanı'ndaki ağaçlara Gülistan Doku'nun fotoğrafları asıldı.