HPG: Botan ve Amanos şehitleri birer direniş abidesidir

Botan ve Amanos’ta şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıklayan HPG, “Her biri birer direniş abidesi olan yoldaşlarımızı bir kez daha saygı ile anıyor, başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz" dedi.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi, şehit düşen gerillaların kimliklerini açıkladı. HPG, “AKP-MHP faşist sistemi, Kürt halkına karşı yürütmekte olduğu soykırım savaşında amacına ulaşabilmek için elinde bulunan tüm imkanları kullanarak, Özgürlük Mücadelemize ve halkımıza karşı topyekûn bir saldırı yürütmektedir. Ancak Kürt ve Kürdistan’a ait olan her şeyi ortadan kaldırmak isteyen sömürgeciliğe karşı fedai ruh ile savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası, Kürdistan ve Türkiye sathında önemli bir mücadele düzeyi yakalayarak düşmanın saldırılarını sonuçsuz bırakmıştır. Bu mücadele içerisinde 2018 yılı Mart ayında Botan ve Amanos’da şahadete ulaşan Diyar, Ruhat, Derweş, Ferhat, Haki ve Siyabend yoldaşları saygıyla anıyoruz” dedi.

Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:

“Kürdistan’ın ayrı bölgelerinden gelerek “Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan” şiarıyla katıldıkları Kürdistan Özgürlük Hareketi saflarında büyük bir mücadelenin yürütücüsü olan bu değerli yoldaşlarımız, göstermiş oldukları emek, fedakarlık ve dürüst katılım ile her daim Önderlik çizgisi doğrultusunda doğru bir yürüyüşü esas almışlardır. Halkımızın yiğit bir neferi olarak düşmana karşı en ön safta savaşan Diyar, Ruhat, Derweş, Ferhat, Haki ve Siyabend yoldaşlarımız, her daim mücadelemizde hatırlanacak ve biz geride kalan yoldaşlara örnek olacaklardır.

Her biri birer direniş abidesi olan yoldaşlarımızı bir kez daha saygı ile anıyor, başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere devrettiği özgürlük bayrağını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”

GERİLLALARIN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Diyar Gabar
Adı Soyadı: Mahsum İlhan
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Fatım - Musa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Mart 2018 / Gabar

***

Kod Adı: Ruhat Cudi
Adı Soyadı: Enes Çabek
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Melek - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Mart 2018 / Gabar

***

Kod Adı: Derweş Agit
Adı Soyadı: Kasım Hüseyin
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Kelime - Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Mart 2018 / Amanos

***

Kod Adı: Ferhat Siirt
Adı Soyadı: Necmettin Kutum
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Saadet - Şükrü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Mart 2018 / Amanos

***

Kod Adı: Haki Tekoşer
Adı Soyadı: Süleyman Kılıç
Doğum Yeri: Antep
Anne - Baba Adı: Fatma - Mehmer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Mart 2018 / Amanos

***

Kod Adı: Siyabend Serhat
Adı Soyadı: Tanju Demir
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Aliye - Cezmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Mart 2018 / Amanos