HPG, Xakurkê'de şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıkladı

Xakurkê şehitlerinin kimliklerini açıklayan HPG, “Düşmanın üzerine büyük bir cesaret ve fedai ruhla yürüyerek PKK’nin yenilmezliğini en çarpıcı bir şekilde gösterdiler” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 15 Haziran günü şehit düşen 3 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“17 Haziran 2023 günü yaptığımız açıklamada; Xakurkê’ye bağlı Girê Şehîd Şahîn’da bir grup işgalcinin denetime alındığı, bu işgalcilerin güçlerimizce pusu taktiği ile yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu ve 18 işgalcinin cezalandırıldığını paylaşmıştık.

Yaşanan çatışma ve sonrasında gerçekleşen düşman bombardımanlarında, bu eyleme Apocu fedai ruhla öncülük eden Asya (Amara), Azad ve Koçer (Seyit) yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Büyük enternasyonalist duygular ve demokratik sosyalist ideolojiye olan yüksek inançla PKK saflarına katılarak milliyetçiliğin halkları birbirine kırdırdığı bir süreçte en anlamlı cevabı veren Karadeniz halkının yiğit kızı Asya, Alman halkının değerli sosyalist evladı Azad ve Kürt ulusal birlik ruhunun temsilcisi Rojhilatê Kurdistan’lı Koçer yoldaşlarımız bu eylemleriyle PKK’nin yüce hakikatinin temsilcisi oldular. Düşmanın üzerine büyük bir cesaret ve fedai ruhla yürüyerek PKK’nin yenilmezliğini en çarpıcı bir şekilde gösterdiler. Bu kahraman yoldaşlarımızın temsil ettiği fedai ruh, demokratik ulus bilinci, yüce sosyalizm düşüncesi ve hepsinin Apocu felsefede bütünlüğe kavuşması özgürlük davamızın mayasının adı olmuştur. Bu yoldaşlarımızın uğruna bedel vermekten bir an bile çekinmedikleri ve en büyük hayalleri olan insanlığın özgür ve demokratik sosyalist bir yaşama kavuşması için durmadan mücadele edeceğiz. Fedai yoldaşlarımızın anılarını halkların özgürlük bahçesinde sonsuza kadar yaşatacağımızın ve amaçlarını mutlaka başaracağımızın sözünü veriyoruz.

Asya, Azad ve Koçer yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, Türk, Alman ve yurtsever Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Asya Kanîreş
Adı Soyadı: Kadriye Tetik
Doğum Yeri: Ordu
Anne–Baba Adı: Nazife–Aziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Haziran 2023/Xakurkê

 

Kod Adı: Azad Şerger
Adı Soyadı: Thomas Johann Spiess 
Doğum Yeri: Mainburg-Almanya
Anne–Baba Adı: Christa–Anton
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Haziran 2023/Xakurkê

 

Kod Adı: Koçer Medya
Adı Soyadı: Diyako Saîdî
Doğum Yeri: Sine
Anne – Baba Adı: Tamina – Sidîq
Şehadet Tarihi ve Yeri: 15 Haziran 2023 / Xakurkê

 

ASYA KANÎREŞ

Asya Kanîreş yoldaşımız, Ordu’nun Ünye ilçesine bağlı Kaynartaş köyünde yaşama gözlerini açmıştır. Beş kardeşin en küçüğü olan Asya yoldaş, ailesinin sevgilisi ve göz bebeği olarak büyümüştür. Karadeniz halkının bozulmamış toplumsal özü ve insani duyguları yüreğinde yer edinmiştir. Arayış sahibi, meraklı ve sorgulayan bir yapısı olan Asya yoldaş, bir yandan okul okurken, bir yandan da aydın bir Türk genci olarak kendisini geliştirmiştir. Aile içinde aldığı sorumlulukla öne çıkan Asya yoldaş, kendi ayakları üzerinde durmasını bilmiş, tarlalarda fındık toplamaktan farklı işlerde çalışmaya kadar kendi emeğiyle değer yaratmıştır. Asya yoldaş, hem ezilen ve sömürülen insanlığı hem emek olgusunu ve iş sınıfını yakından tanımıştır. İnsanların dili, ırkı ve cinsiyeti ne olursa olsun vahşi kapitalist modernite ve onun azami kar hırsı karşısında hepsinin sömürüldüğü, insanlık dışı bir sistem olduğunu görüp bilince çıkarmıştır. Kapitalist düzeni tanıması onu alternatif aramaya sevk etmiş, sol düşünceyi ve sosyalist ideolojiyi tanımıştır. Sosyalizmin halkların özgürlüğü ve demokrasisi için yegane yol olduğunu görmüştür. Öğretmenlik bölümü kazanarak gittiği Samsun üniversitesinde arayış ve okumalarını daha da güçlendirmiş, sosyalist ideolojiyi derinliğine tanımıştır. Sosyalist Türkiye gençlerinin arasına katılarak devrimci gençlik çalışmalarında yer almış, aydın, sosyalist ve devrimci bir yaşama ilk adımlarını atmıştır.

Türkiye sol hareketi içerisinde yer alırken Apocu ideoloji ve PKK’yi tanımış, büyük bir ilgi ve merakla okuyup daha yakından anlamaya çalışmıştır. Asya yoldaşımız, sol ve sosyalist düşüncelere sahip bir ortamda yetiştiği için faşizan düşünceler ve milliyetçilik hastalığı zihnine sınırlar çizememiş, özgür düşünce ve insani duygularla yeni ufuklara bakabilmiştir. PKK’yi önyargısız bir biçimde araştırdığında Türk halkının büyük enternasyonal devrimcileri, Karadeniz halkının yiğit evlatları, partimiz PKK’nin ölümsüz önderleri olan Ordu’lu Haki Karer ve Gümüşhane’li Kemal Pir yoldaşları tanımıştır. Büyük devrimci kişilikleri ve önderlikleri ile PKK’yi PKK yapan Haki ve Kemal yoldaşları tanıması, yüreğinde tarifsiz bir sevinç yaratmıştır. Asya yoldaş PKK’nin sadece Kürtler’in hareketi olmadığını, tüm insanlığın özgürlük hareketi olduğunu görmüştür. Önder Apo’nun felsefe ve paradigmasının Türkiye halklarından soyutlanmaya çalışılması, Türk halkında Önder Apo ve PKK karşıtlığının sürekli olarak TC tarafından körüklenmesi, Önderliğimizin fikirlerinin tecrit edilmesi Asya yoldaşın Önder Apo’yu tanımasını engelleyememiştir. Asya yoldaş, Türk devletinin gerçekleştirdiği katliamları, halklara uyguladığı zulümleri görmüş, demokratik sosyalist bilinciyle bunlara karşı çıkması gerektiğine karar vermiştir. TC’nin DAİŞ çeteleriyle el vererek 2015 yılında Suruç’ta vahşice bir katliam gerçekleştirmesi sonucunda Kürt ve Türk halkının dayanışmasını büyüten, halkların kardeşliğinin köprüsü olan devrimci gençleri katledilmiştir. En değerli devrimci yoldaşlarının Suruç katliamında şehit edilmesi Asya yoldaşımızı bir kararlaşmaya götürmüş ve 2015 yılında Rojava Özgürlük Devrimi’ne katılmıştır.

Rojava Özgürlük Devrimi’ne büyük bir aşk, istek ve heyecanla katılmış, Önder Apo’nun demokratik ulus anlayışının nasıl hayat bulduğunu bizzat görerek tanık olmuştur. Kuzey Doğu Suriye’de Kürt, Arap, Asuri-Süryani, Ermeni halkları başta olmak üzere her dine ve inanca sahip halkların iç içe barış ve demokrasi içinde yaşadığını görmüştür. Önder Apo’nun geliştirdiği paradigmanın ezilen halklar ve kadınlar için bir devrime dönüşmesi ve Rojava’da hayat bulması faşizan ulus-devlet güçlerinin kabusu olmuş ve vahşice saldırılara uğramıştır. Asya yoldaşımız Kürt halkına her yerde zulmedildiğini, faşizan saldırıların her yerde geliştiğini görmüş ve demokratik sosyalist Türk bir devrimci olarak halkların acısını yüreğinde hissetmiştir. Tereddütsüz bir biçimde mücadeleye atılmış, iki yıl boyunca Rojava Özgürlük Güçleri içerisinde amansızca mücadele etmiştir. Yüksek cesareti ve azimli kişiliği ile birçok eylemdeki yerini almış, suikast taktiğinde eğitim alarak uzmanlaşmıştır.

“Sadece mücadele etmek yetmiyor, en üst düzeyde mücadele etmek gerekiyor” diyen Asya yoldaş, mücadele tarzını ve temposunu gözden geçirerek büyük bir karar vermiştir. Bu kararı temelinde yüzünü dağlara dönmüş, Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılarak Hêzên Taybet’e dahil olmuştur. Devrim yürüyüşünü fedailik çizgisinde devam ettirmek isteyen Asya yoldaş, en üst düzeyde ve en yüksek tempoda mücadele etmeyi amaçlamıştır. Türk halkının bir evladı olarak kendi şahsında Türkiye halkları açısından bir özeleştiri geliştirmek istemiştir. Özeleştiriyi sadece laf düzeyinde ve soyut tartışmalarda ele almamış, kişiliğinde fedailiği yaratarak ve en güçlü şekilde mücadele ederek Hêzên Taybet’e katılmayı bir özeleştiri süreci olarak ele almıştır. Asya yoldaş, engin yüreği, sınırsız düşünce ufku, güçlü devrimci bilinci, sosyalist ve özgür kadın kişiliği ile Hêzên Taybet’de sıra dışı bir katılımın sahibi olmuştur. Kaldığı tüm ortamlarda çok sade, mütevazı, her gelişmeye büyük bir neşeyle bakabilen, yoldaşların gelişmesinden mutluluk duyan özellikleriyle tüm yoldaşlarının sevgilisi olmayı başarmıştır. Egemen ulus anlayışını şahsında parçalayarak özgür kadın duruşunu ve demokratik sosyalist kişiliği fedai katılım temelinde gerçekleştirmiştir. Asya yoldaş yüksek azmi, melek saflığındaki hesapsız katılımı, tanrıça bilgeliğindeki duruşu, tarzı, temposu, insani meziyetleri, militan ölçülerdeki keskinliği ve zafere kilitlenmesiyle Zîlanca bir yürüyüşün sahibi olmuştur. 

Haki ve Kemallerin izinden yürüyerek devrimcileşen, Zîlanların ardılı olup fedaice mücadele eden Asya yoldaş, farklı görev sahalarında üstlendiği her görevi büyük bir aşkla ve kesin başarı ölçüsüyle yerine getirmiştir. Bir görev temelinde bulunduğu Xakurkê bölgesinde gerçekleştirilen eyleme katılmış, bu eylemde en önde yer almış, düşmana en etkili şekilde vurup korkusuzca üzerine yürümüştür. Burada düşmanla yaşanan çatışmada son nefesine kadar savaşarak şehadete yürümüştür. Asya yoldaş, Karadeniz halkının yiğit bir evladı, Haki ve Kemallerin Kurdistan dağlarında yürüyen ardılı, Türk halkının Zîlanca mücadele eden kızı, özgür kadın duruşunu kişiliğinde gerçekleştiren fedaisi, mücadelemizin entarnasyonal ve sosyalist devrimcisi olarak adını tarihe nakşetmiştir. Haki ve Kemallerin yarım asır önce başlattığı mücadele bugün nasıl ki Asyalar’ın şahsında kesintisiz devam ediyorsa, Asyalar’ın fedaice mücadelesi de daha özgür, demokratik ve kardeşçe bir dünya yaratılana değin kesintisiz bir biçimde sürecektir.

 

AZAD ŞERGER

Rêber Apo öncülüğünde gelişen partimiz PKK dili, tarihi, kültürü yok sayılan, özgür yaşam olanakları ortadan kaldırılarak yok oluşun eşiğine getirilen bir halkı, hiçbir umut emaresinin olmadığı bir süreçte küllerinden yeniden yaratan ve savaşarak var olan bir halk gerçekliğine ulaştırmıştır. Adım adım gelişen özgürlük mücadelesinin direniş tohumları Amed Zindanları’nda atılmış, 15 Ağustos Atılımı’yla bir halkın dirilişi sağlanmış ve kesintisiz bir özgürlük yürüyüşü başlamıştır. Ölümsüz şehitlerimizin mücadele mirasıyla gelişen ve her anı efsaneleşen bir direniş tarihi yaratan partimiz PKK, Kurdistan sınırlarını aşarak bütün halkların özgür gelecek umuduna dönüşmüştür. İlk kuruluş döneminden itibaren mayasında olan enternasyonalist çizgisini her zaman koruyan Kurdistan Özgürlük Mücadelesi, Rêber Apo’nun “Benim gizli ruhum gibiydi” dediği Şehîd Haki Karer’in anısına büyük bir bağla bağlı kalmış, Amed Zindanları’nda direnişle işgalcileri yenilgiye uğratan Kemal Pîrlerin mücadele mirasını her gün bir adım ileri taşımıştır. Gelişen ve büyük bir güç haline gelen Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ni yok etmek isteyen kapitalist zihniyetin onlarca devleti seferber ederek geliştirdiği 15 Şubat Uluslararası Komplosu’na Demokratik Modernite’yi geliştirerek cevap veren Rêber Apo, halkların özgür gelecek umudunu yeniden yaratmıştır. Kurdistan’dan Ortadoğu’ya ve bütün dünyaya yayılan Önderlik felsefesi ezilen halklar, kadınlar ve gençler tarafından sahiplenilmiş ve enternasyonal mücadele bayrağı PKK saflarında yeniden görkemle dalgalanmaya başlamıştır. Ulus devletlerin geliştirdiği bütün şovenist saldırılar ve kara propagandalara rağmen özgürlük arayışçısı binlerce devrimci PKK saflarında mücadele saflarına katılmış, halkların kardeşliğini pratikleriyle somutlaştırmışlardır.

Almanya’nın Mainburg kentinde dünyaya gelen Azad yoldaşımız, kapitalizmin toplumu yok ederek sınırsız bireyciliği hakim kıldığı, herkesi herkesin rakibi ve düşmanı haline getirdiği bir ortamda büyümesine rağmen eşit ve gerçekten özgür başka bir dünyanın mümkün olabileceği gerçeğini okuyup araştırarak bilince çıkarmıştır. Üniversite okuduğu yıllarda arayışları derinleşen Azad yoldaşımız, birçok farklı sol görüşü yakından takip etmiştir. Bu süreçte faşist Türk devletinin saldırıları nedeniyle kadim Kurdistan topraklarından zorla göç ettirilen Kürtleri tanımıştır. Kürt halkını, kültürünü tanıdıkça PKK’ye olan ilgisi artan Azad yoldaşımız, Rêber Apo’nun savunmalarını okumuş ve Önderliğin bütün insanların özgürlüğünü esas alan felsefesinden derinden etkilenmiştir. Mücadelemizi daha yakından tanımak isteyen Azad yoldaşımız, gençlik çalışmalarına katılarak pratik içinde öğrenmeyi esas almış ve kısa sürede PKK’nin enternasyonalist ruhuyla bütünleşmiştir. Azad yoldaşımız, kapitalist sistemin sunduğu sözde yaşam olanaklarını reddederek Rêber Apo’nun özgürlük yürüyüşünün militanı olmaya karar vermiştir. 2016 yılında büyük bir ilgi ve merakla takip ettiği Kurdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan Azad yoldaşımız, görkemli Kurdistan dağlarında özgürlük gerillasıyla tanışmış ve mücadele bayrağını büyük bir gururla devralmıştır.

Qendîl alanında temel gerillacılık eğitimlerini büyük bir başarıyla tamamlayan yoldaşımız, güçlü devrimci iradesi ve PKK’nin kutsal yoldaşlık ilişkileriyle yaşama büyük bir merak ve heyecanla katılmıştır. Azad yoldaşımız Haki Karerlerden Kemal Pirlere, Amaralara (Ekin Ceren Doğruak), Ronahilere (Andrea Wolf), Nûdemlere (Uta Schneiderbanger), Şiyarlara (Jacob Riemer), Saralara (Sarah Handelmann) ve Bager’e (Michael Panser) uzanan direniş bayrağını alarak Apocu çizgide bütün halkların özgür geleceği için durup dinlenmeden mücadele etmiştir. Özgür yaşamı var etmek için sistemin yarattığı olumsuzluklardan, hastalıklardan kurtularak Apocu felsefeyle kendisini adeta yeniden yaratan Azad yoldaşımız, Kurdistan dağlarında adı gibi özgürleşmiştir. Her anını mücadeleye adayan, kurduğu güçlü yoldaşlık ilişkileriyle PKK’nin kutsal yaşamını yücelten Azad yoldaşımız, Rêber Apo felsefesi ve PKK’nin direniş özüyle bütünleşmiştir. Mücadelemizin geliştirdiği yiğit bir militan olarak her zaman en ön safta yer alarak sömürgecilere karşı büyük bir öfkeyle savaşan Azad yoldaşımız, aldığı eğitimlerle hem askeri hem ideolojik alanda büyük bir derinlik yakalamıştır. Titiz ve disiplinli kişiliğiyle katıldığı her çalışmayı sonuca ulaştırmış, neşesi ve ilk günkü heyecanını her zaman koruyarak yoldaşlarına moral kaynağı olmuştur. Bulunduğu her alanda devrim görevlerini üstün bir başarıyla tamamlamak için büyük bir kararlılık ve irade ile çalışmalara sarılan yoldaşımız, birçok farklı alanda uzmanlaşmıştır. Katılım temposunu sürekli yüksekten ve yoldaşlarıyla bütünleşerek ortak mücadele ruhunu yakalayan Azad yoldaşımız, militanca bir yaşam ve katılımın sahibi olmuştur. Aldığı eğitimlerle yetkin bir gerillaya dönüşen Azad yoldaşımız, Qendîl’de yürüttüğü başarılı pratiğin ardından Xakurkê alanına geçmiş ve sömürgeci Türk ordusuna karşı etkili bir mücadele yürütmüştür. 15 Haziran günü Şehit Şahan alanındaki işgalcilere karşı gerçekleştirilen ve yeni dönem gerilla taktiklerinin etkili bir şekilde pratikleştirildiği eylemde en ön safta yer alarak işgalcilerin üzerine fedaice yürümüştür. Fedai ruhla yoldaşlarıyla birlikte sömürgecilere ağır darbeler vuran Azad yoldaşımız, Apocu militanlığın yüksek saldırı ruhunu katıldığı eylemlere yansıtmıştır.

PKK saflarında Rêber Apo’nun felsefesiyle kısa sürede yetkin bir militana dönüşen ve fedailer çizgisinde yürüyerek ölümsüz şehitlerimizin mücadele bayrağını layıkıyla taşıyan Azad yoldaşımızın ardında bıraktığı direniş mirası her zaman önümüzü aydınlatmaya devam edecektir.

 

KOÇER MEDYA

Rojhilatê Kurdistan halkımız, bin yıllardır yaşadığı Kurdistan topraklarında her zaman özgür yaşamın arayışçısı olmuş, kendilerini özgürlükten mahrum bırakmak isteyen güçlere karşı her zaman isyan halinde olmuştur. Bu isyan hareketini kuşaktan kuşağa aktararak, özgürlüklerine kavuşacakları güne kadar da sürdürme kararlılığında olan halkımız bu amaçla gelişen her devrimci mücadeleye katılmıştır. Özgürlüklerine ulaşmak için her türlü fedakarlığı yapmaktan ve bedeli ödemekten geri durmayan halkımız, Kurdistan özgürlük mücadelelerinin sürmesinde önemli bir rol oynamıştır. Diline ve Kürt kültürüne bağlılığın en üst boyutta olduğu Rojhilatê Kurdistan’da halkımız süregelen bu mücadelelerle özgürlük umudunu her zaman diri tutmuştur. Kurdistan’ın herhangi bir alanında gelişen özgürlük mücadelelerine de katılım sağlayan yurtsever Rojhilat halkımız, ulusal bilincin gelişmesinde misyon sahibi olmuştur. 90’lı yılların ortalarından itibaren Kurdistan’ın dört bir yanında gelişme sağlayan partimiz PKK’ye ilk katılımlarını geliştirmiş ve bu ulusal bilinci ve ruhu pratikte de göstermiştir. 1999 yılında Önderliğimize karşı geliştirilen Uluslararası Komplo sürecinde hiçbir gücün tahmin edemeyeceği şekilde serhildana kalkmış, büyük bedeller vermesine rağmen Önder Apo’ya olan bağlılıklarını dile getirmişlerdir. Yine Rojava ve Başûrê Kurdistan’da halkımıza yönelik gerçekleşen DAİŞ saldırılarında da Rojhilat halkımız akın akın mücadele saflarına katılarak yurtseverlik görevlerini yerine getirmiştir. Rojava’dan Şengal ve Başûrê Kurdistan’ın birçok alanına, oradan da Kurdistan dağlarının zirvelerine kadar mücadele eden Rojhilat’lı özgürlük savaşçıları Kurdistan’da ulusal ve ruhsal birlikteliğin sağlanmasında öncü olmuştur.

Bu tarihsel direniş geleneğinin en yoğun yaşandığı Sine kentinde yurtsever ve öz değerlerine bağlı bir ailede doğan Koçer yoldaşımız, kuşkusuz bu kültürle büyütülmüştür. Diline, kültürüne, geleneklerine göre yetiştirilen Koçer yoldaşımız, artık her Kürt bireyinde bir kişilik özelliği haline gelen direnişçi bir karakter kazanmıştır. Bundan dolayı hiçbir zaman düşmanın saldırıları, baskı ve asimilasyon politikalarına boyun eğmemiştir. Ailesinin Kürtlük değerlerine aşkla bağlı olması Koçer yoldaşımızı da derinden etkilemiştir. Bunun için Kurdistan’da sürdürülen özgürlük mücadelesine ilgi duymuş, araştırmaya başlamıştır. Partimiz PKK öncülüğünde Rojava’dan Başûrê Kurdistan’a kadar DAİŞ çetelerine, Bakurê Kurdistan’da Türk soykırımcı sistemine karşı verilen mücadele Koçer yoldaşımızın ilgisini çekmiştir. Özellikle Önderliğimizin esaret şartları altındaki insanüstü mücadelesi Koçer yoldaşımıza ilham kaynağı olmuştur. PKK’nin ulusal birliğe öncelik veren yaklaşımları, yurtseverliğe getirdiği devrimci tanım ve dediğini yapan bir hareket olması Koçer yoldaşımızın da mücadele saflarına katılmasında etkili olmuştur. İşgalci Türk devletinin saldırılarının en yoğun olduğu bir süreçte özgürlük mücadelesi saflarına katılma kararı veren Koçer yoldaşımız, yüzünü yabancısı olmadığı Kurdistan dağlarına dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilladaki ilk eğitimlerini Qendîl alanında gören Koçer yoldaşımız, PKK’yi kendisi için yeni bir yaşamın başlangıcı olarak görmüştür. Bunun için yaşama dört elle sarılmış, yaşam içinde öncü bir rol oynamak için fedakarca mücadele etmiştir. Aldığı ideolojik eğitimlerle Kürt gerçekliğini, halkımızın özgürlük sorununu daha iyi bilince çıkarmıştır. Yine düşman gerçekliğini daha derinden anlamaya başlamış, işgalcilerin ülkemiz Kurdistan’a yönelik tarihsel amaçlarını bilince çıkarmıştır. Yine askeri anlamda belli bir birikime ulaşan Koçer yoldaşımız ilk eğitim sürecini başarılı bir şekilde bitirmiştir. Gördüğü eğitimden sonra Yine Qendîl alanında çalışmalara dahil olan yoldaşımız, gerillanın yeniden yapılandırılması çalışmaları çerçevesinde daha çok alt yapı çalışmalarında yer almıştır. Özellikle savaş tünellerinin yapımında emekçi, fedakar ve çalışkan kişiliği ve katılımı ile öne çıkmıştır. Bu anlamda daha gerillacılık yaşamının başlarından itibaren öncü bir militan olmayı hedeflemiş, adım adım bu amacını gerçekleştirmiştir. Yaklaşık iki yıl boyunca pratik çalışmalarda yer alan yoldaşımız, gelişen düşman saldırılarına cevap olmak istemiştir. Bunun için askeri taktik anlamında kendisini yetersiz görmüş ve askeri yanı ağır basan eğitimlere dahil olmuştur. Kendisini suikast branşında geliştiren yoldaşımız, eğitime olan ilgili yaklaşımlarıyla profesyonel bir suikastçı olmayı başarmıştır. Daha sonra yüzünü savaşın yoğun yaşandığı alanlara dönen yoldaşımız, Xakurkê alanında mücadelesini sürdürmüştür. Burada da var olan aktif katılımını sürdüren yoldaşımız her zaman mücadelesini büyütmeyi amaçlamıştır. Yeni dönem gerilla taktiklerinin başarılı bir şekilde uygulanması için yoğunlaşan ve bu yoğunlaşmalarını da yoldaşlarıyla paylaşan Koçer yoldaşımız sadece teorik olarak değil aynı zamanda pratik olarak da yoldaşlarına öncülük yapmıştır. Xakurkê alanında işgalci güçlere karşı gerçekleştirilen birçok eylemin öncülüğünü yapan yoldaşımız, bu eylemlerde düşmana ağır darbelerin vurulmasını sağlamıştır. Eylemlerdeki cesareti ve soğuk kanlılığı ile örnek bir militan olan Koçer yoldaşımız gelecek vadeden genç komutanlarımızdan olmayı başarmıştır.

15 Haziran 2023 günü Xakurkê alanında gerçekleştirilen ve 18 işgalcinin cezalandırıldığı eylemin hem planlamasında hem de uygulanmasında da öncülük misyonuna denk bir sorumlulukla hareket eden Koçer yoldaşımız, fedai vuruş tarzının ve sonuç alıcılığın örneği olmuştur. İşgalcilere karşı sonuç almak halkımızın ve şehitlerimizin intikamını almak için ısrarcı bir şekilde savaşan Koçer yoldaşımız, beraberindeki büyük enternasyonalistler Asya ve Azad yoldaşlarımızla birlikte son nefesine kadar savaşarak şehadete ulaştı. Yoldaşları olarak Koçer yoldaşımızın özgür Kurdistan hayalini gerçekleştireceğimizi ve anısını özgür yarınlarda yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”