Zap’ta suikast: 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Gerilla güçlerinin Zap alanında gerçekleştirdiği suikast eylemlerinde 2 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Hareketli timlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde 2 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu gerilla direniş mevzilerini 16 kez kimyasal silah, 8 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamıştır. Aynı zamanda gerilla alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

19 Ocak saat 20:00’da Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü ve Çemço bölgesi çevresini bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin vuruşlarının ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

20 Ocak saat 01:30’da Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. 

20 Ocak saat 05:20’de Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. 

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

19 Ocak saat 12:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

19 Ocak Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü ve Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri sabah saatlerinden gece saatlerine kadar 16 kez kimyasal silahlarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

19 Ocak’ta Xakurkê’nin Goşînê ve Sinînê alanları savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

19 Ocak’ta Kurojahro Direniş Alanı saldırı helikopterleriyle 8 kez bombalanmıştır.

19 Ocak’ta Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları ile Amediyê ilçesinin Şeladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”