4 Nisan kutlamaları: Kuzey ve Doğu Suriye’de binlerce ağaç dikildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 73’üncü yaş günü olan 4 Nisan’da Kuzey ve Doğu Suriye ile Halep binlerce ağaç dikildi.

Abdullah Öcalan’ın doğum günü Kuzey ve Doğu Suriye kentleri ile Halep’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

HESEKÊ

Hesekê kantonunda yer alan Serêkaniyê Kampı’nda onlarca kişi, doğum günü kutlaması için bir araya gelerek, 73 ağaç dikti.

DIRBÊSİYÊ

Dirbêsiyê ilçesi, belde ve köylerinde Halk Belediyesi tarafından 5 bin fidanlık kampanya başlatıldı. Şimdiye kadar Sîker, Qeremane, Til Heta ve Xenamiye’de iki bin ağaç dikildi. Bu ağaçlar özellikle ilçedeki Kürdistan Parkı ve Hesekê ile ilçeleri arasındaki yollara dikildi.

TIRBESPIYÊ

Tirbesipê’de 4 Nisan Parkı’nın açılışı yapıldı.  Onlarca kişinin katıldığı parkın açılışını, Türk devletinin vahşi bir saldırısı sonucu katledilen Kürt kadın siyasetçi Xevrîn Xelef’in annesi Sûad Mustafa yaptı. İlçenin park alanına ağaçlar dikildi.

ÇILAXA

Çilaxa’da benzer bir etkinliğe onlarca kişi katıldı. Zexîre Barajı’nda toplanan ilçe sakinleri barajın etrafına ağaç dikti.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê ilçedeki sivil toplum kuruluşu üyeleri 4 Nisan vesilesiyle Helîq köyünde 200 ağaç dikti.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Halk Belediyesi, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin doğusundaki Özgürlüğün Doğuşu Parkı’nda çok sayıda ağaç dikti.