Êzidî Evi'nden Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mesaj

Suriye Êzidî Birliği, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem ve harekete geçme mesajı verdi.

ÊZIDÎ EVİ

Suriye Önder Abdullah Öcalan'ın Özgürlüğü İnisiyatifi'nden bir heyet, Hesekê’nin kuzeyindeki Berzan köyündeki Cizîrê Kantonu'nun Êzidî Evi'ni ziyaret etti.
İnisiyatifin Sözcüsü Ferzende Munzir ile inisiyatif üyeleri Nuha Omer ve Fuad Coli'den oluşan heyet, Cizre Kantonu Êzidî Evi Eşbaşkanı İsmail Delf ve üyesi Fewaz Ebo tarafından karşılandı.

Ziyarette Suriye Önder Abdullah Öcalan'ın Özgürlüğü İnisiyatifi Sözcüsü Ferzende Munzir, uluslararası hamlenin hedeflerini anlattı.

Êzidî Evi Eşbaşkanı İsmail Delf ise şunları söyledi: "Ne yaparsak yapalım Önder Abdullah Öcalan'a hakkını ödeyemeyiz. Önder Abdullah Öcalan, Êzidî toplumuna büyük önem verdi. Tarihini iyi biliyor ve PKK bu topluluğun korunması için çağrıda bulundu. PKK'lilerin Êzidîleri korumak için Şengal'e nasıl inip onları koruduklarını gördük."

Delf, şöyle devam etti: "Yurt dışında ve Avrupa ülkelerinde sesimizi oradaki devlet kurumlarına, hukuk kuruluşlarına duyurmak için bir adım atmalıyız ki asıl amacımız Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü kazanmak olsun.”

'ÖNDER APO'YA BORÇLUYUZ'

Delf, Êzidîlerin artık huzur içinde ibadetlerini yapma hakkına sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bizden ne istenirse hazırız. Dünyadaki insanlarımızı uluslararası harekete katılmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Suriye Êzidî Birliği üyesi Fewaz Ebo da şunları söyledi: "Önder Abdullah Öcalan özgürlük savaşçılarına Êzidî halkına sahip çıkma çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine özgürlük savaşçıları müdahale ederek onları DAİŞ çetelerinin baskı ve soykırımından kurtardı."

Ebo, "Önder Öcalan'a borçluyuz. Bu borcu ödememiz lazım. Çünkü onun fikirleri sadece Kürt halkının değil, özgürlükçü halkın fikirleridir” dedi.

Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getiren Ebo, "Êzidî toplumunun özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğüne bağlıdır” şeklinde konuştu.

İnisiyatif, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kitaplarını Êzidî Evi'ne hediye etti.