Öz savunma şehidi uğurlandı

Öz Savunma Güçleri şehidi Riyad Babîlî, Kobanê’de düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Kobanê'nin güneyindeki Mezrê Sofiya köyünden Öz Savunma Güçleri savaşçısı Riyad Babîlî, görev başındayken Reqa’da şehit oldu. Yüzlerce Fırat bölgesi sakini, şehidin cenazesini Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen törenle defnetti.

Tören, özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Fırat Bölge Savunma Ofisi Eş Başkanı Nebo Temo, "Şehit Riyad, Kürdistan Özgürlük Hareketi'ni başlangıcından beri tanıyan ve Kürdistan topraklarını kurtarmak için bu yolu seçen yurtsever bir aileden geliyor" dedi.

Temo, Mezre Sofiya köyünün aralarında Ezîz ve Zozan'ın da bulunduğu çok sayıda şehit verdiğini belirterek, "Bu hareket Kürt halkına onur ve özgürlük kazandırmıştır. Savaş konusunda özellikle uyanık olmalı ve başta Kobanê olmak üzere Rojava şehitleri için direnmeliyiz. Şehitler bizim kendi topraklarımızda ve ülkemizde hür ve onurlu yaşamamızı istediler. Şehitlerin fedakarlığı üzerine inşa edilen Özerk Yönetim etrafında toplanmalıyız” şeklinde konuştu.

Öz Savunma Güçleri Kisrat Tugayı Komutanı Eyhem Mistefa, şehidin ailesine taziyelerini iletti ve şehitlerin çizgisini takip edeceğine söz verdi.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendi, "Çocuklarımız özgürlük şehitlerine başarı hayallerini gerçekleştirecekleri, şehitlerin yolundan yürüyecekleri ve galip gelecekleri sözünü veriyor" dedi.

Şehitlik belgesi okunarak aileye teslim edildi. Şehidin cenazesi "Şehîd namirin" sloganları ile toprağa verildi.