Özerk Yönetim: Şam hükümeti çözümü engelliyor

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Müdürlüğü, Şam hükümetinin sorumluluklarından kaçtığını ve krizin çözümünü engellediğini belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Müdürlüğü, Şam hükümetinin Özerk Yönetim ve QSD’yi dış güçlere bağlı olmakla suçlamasına ilişkin açıklama yaptı.
Özerk Yönetim Dış İlişkiler Müdürlüğü, bu şekilde kullanılan bir dilin ve siyasetin, diyalog ve çözümün önünde engel olduğunu, Suriye krizini derinleştireceğini belirterek, “Çok renkli, demokrat ve merkezi olmayan bir Suriye için çabalıyoruz. Dış güçlerle bağlantılı olduğumuza dair söylemleri ret ediyoruz” dedi.

'İÇ KRİZ ÇIKARMAK İSTİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
“Suriye rejimi iç kriz çıkarma ve kamuoyunun dikkatini  temeli olmayan konulara çekme politikaları devam ediyor. Bu tutum Şam Hükümeti’nin Göç ve Dışişleri Bakanlığı’nın Dêrazor ve Ebu Kemal’e yönelik hava saldırısına ilişkin  BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Meclisi’ne gönderdiği mektupta ortaya çıktı.
Rejim, kendisine karşı komplo gerçekleştiriliyor gibi göstererek, görev ve sorumluluklarından, krizi çözmekten kaçınıyor. Şimdi bile Suriye’nin durumunu kulak ardı etme tutumları sergiliyor.
Rejim üyelerinin geçtiğimiz hafta Qamişlo’da çıkardığı krizler,  Suriye Dışişleri Bakanlığı’nı Özerk Yönetim ve QSD’yi ABD destekli araçlar olmakla suçlaması, bölgede yaşanan olaylar,  Şam hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmekten kaçındığı anlamına geliyor.

'DEMOKRAT BİR SURİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Yönetimimizin  bağımsızlığını, siyasi ve askeri kararımızı yeniden teyit ettiğimizde, Suriye rejiminin Suriye'ye yalnızca talan getiren politikalarından vazgeçmesi gerektiğini belirtiyoruz. Şam hükümetinin Eyn Îsa’da yaşanan olaylara yönelik tutumunu, Suriye’nin diğer bölgelerini Türkiye’ye teslim etmek için işgalci Türk devleti ile yaptığı iş birliği açıklığa kavuşturmasını istiyoruz.
Bu şekilde kullanılan bir dilin ve siyasetin, diyalog ve çözüm önünde engel olduğunu, Suriye krizini derinleştireceğini belirtiyoruz. Yapılacak en iyi şeyin rejimin bu hitaplardan vazgeçmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi olduğunu ifade ediyoruz.
İnandığımız ilke ve hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.  Çok renkli, demokrat ve merkezi olmayan bir Suriye için çabalıyoruz. Dış güçlerle bağlantılı olduğumuza dair söylemleri reddediyoruz.  Suriye’deki ulusal rolümüzden ve Suriye için ulaşmaya çalıştığımız hedeflerden gurur duyuyoruz."