Özerk Yönetim: Türk devleti demografik yapıyı değiştirmek istiyor

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin demografik yapıyı değiştirmeyi amaçladığını belirtti, "Türk devletinin planlarına kanılmamalı" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Suriyeli mültecilerin kendilerine ait olmayan bölgelere yerleştirilmesinin tehlikeli olduğuna ve bununla bölgenin demografik yapısının değiştirilmek istendiğine dikkat çekti.

Özerk Yönetim, şu açıklamaları yaptı:

“Türk devleti, bölgeyi Osmanlılaştırmaya ve sömürgeci politikalarını sürdürmeye devam ediyor. Bunu da teröristleri ve çeteleri desteklemek, Türkçeyi resmi dil olarak dayatmak, işgal altındaki bölgelerin demografik yapısını ve kimliğini değiştirmek gibi yöntemlerle açıkça yapıyor. Bu bölgeleri Suriye’ye ve halkına karşı bir şantaj aracı olarak kullanma niyetini gösteriyor. Türk devletinin sözde güvenlik nedeniyle gerçekleştirdiği operasyonlar, politikalarını gerçekleştirmek içindi.

SÖMÜRGE UYGULAMALARI

Türk devleti bugün, Suriye’de uygulanan yerleştirme projeleri ve en son tampon bölge projesi ile Suriyeliler arasında çatışma çıkarmayı, demografik ve insani değişimleri sağlayarak kendi çıkar ve politikalarını gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Türk devleti Katar, Kuveyt ve bölgeden birçok derneğin yardımıyla sömürge evlerini inşa ediyor. Bölgeyle ilişkisi olmayan kişilere yer sağlıyor. Bu Erdoğan’ın demografik yapıyı değiştirme ve sömürge projesini kolaylaştırıyor. Dolayısıyla bu projeye yapılan her türlü işbirliği, bölgeye ve halkımıza yönelik soykırım hamlesine ve demografik değişimin devamı anlamına gelmektedir. Türk devletinin bu proje ve siyasetine hiçbir tarafın alet olmaması gerekiyor.

Suriyeli mültecilerin kendilerine ait olmayan bölgelere yerleştirme projesi tehlikeli ve bölgenin demografik yapısını değiştirmeye dönüktür. Türk devleti Suriyelileri göçertmek için bazı bölgelerde kemer kurmak istiyor. Bu bize Baas rejiminin 1970’lerde kurduğu Arap kemerini hatırlatıyor. İki projenin amacı da birdir. Bölgenin gerçek insan altyapısını değiştirmek istiyorlar.

'BU PLANLARA KANILMASIN'

Erdoğan’ın yeni projesinin tehlikelerinin görülmesi gerektiğini vurguluyor ve aynı zamanda Suriye halkına bu planlara kanmamaları çağrısında bulunuyoruz. Suriye halkının burada hiçbir şekilde çıkarı yoktur. Uluslararası hukuk örgütleri ve kurumları, Suriye halkına karşı yürütülen bu tarz projelere izin vermemesi gerekiyor. Suriye’yi yıkmayı ve parçalamayı amaçlayan bu tarz projelere karşı duracağız. Savaş nedeniyle bölgelerinden evlerinden göç eden bütün Suriyelilerin gönüllü dönüşünün yanındayız.”

 

YanıtlaYönlendir