Şehit Ekrem Üstek toprağa verildi

İşgalci Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu şehit düşen Şehit Ekrem Üstek Dêrik Şehit Xebat Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin 11 Mayıs’ta gerçekleştirdiği SİHA saldırısında şehit düşen Ekrem Üstek’in cenazesini Şehit Herekol Hastanesi’nden alan yüzlerce Girkê Legê ve Dêrikli, Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne götürdü.

Burada Demokratik Suriye Güçleri (QSD) adına konuşan Mihyedîn Xêrikî, Kürt halkının özgürlüğünü savunmak için gençliğini feda eden yurtsever Şehit Ekrem Üstek şahsında tüm özgürlük şehitlerini andı.

Şehit Ekrem Üstek’in Kürt Halk Önderi Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi esas aldığını ve hiçbir zaman üzerine düşen görev ve sorumluluktan geri durmadığını belirten Xêrikî: “Aramızda Şehit Ekrem Üstek gibiler olduğu sürece hiçbir güç Önder Abdullah Öcalan’ın felsefe, fikir ve hareketini yok edemez” dedi.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Wense Çawîş, faşist Türk devletinin halklardan hangisi özgürlükten bahsederse onu hedef aldığını söyledi. Wesne Çawîş, Şehit Ekrem Üstek’in işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kobanê’ye dönük barbar saldırılarına karşı birçok hamleye katıldığını ve Kobanê özgürleştirilinceye kadar mücadele ettiğini sözlerine ekledi.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd Mihemed şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Şehit Ekrem Üstek zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde defnedildi.