Şehit Ziyad Xelef El Hemed toprağa verildi

İç Güvenlik Güçleri üyesi Ziyad Xelef El Hemed, çok sayıda kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

19 Haziran 2024'te şehadete ulaşan İç Güvenlik Güçleri üyesi Ziyad Xelef El Hemed, Şedadê kentindeki şehitlikte düzenlenen askeri bir törenle defnedildi.

Törene, sivil toplum üyeleri, şeyh ve aşiret kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ardından söz alan Kuzey ve Doğu Suriye Operasyon Güçleri Komutanlarından Seqir El Telfah, şehit ailesine baş sağlığında bulunarak, "Şehitlerimiz, halkının özgürlüğü ve onuru için canlarını feda etmeye hazır olan kahraman yurtseverlerdir. Şehitlerimiz temiz kanlarıyla, gölgesinde oturduğumuz özgürlük ağacını suladılar. Şehitler onur ve fedakarlığın destanını yazdılar, her neslin hafızasında yaşayacaklar. Şehit Ziyad, ülkemizin semalarında yolumuzu aydınlatan bir yıldız oldu. Önder Abdullah Öcalan’ın dediği gibi, “Şehitler ölmez” diyerek sözlerini tamamladı.

Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi'nden Ewda El Hisên, "Tüm üzüntümüze rağmen, İç Güvenlik Güçleri operasyon gücünden kahraman şehit Ziyad’ı onurla son yolculuğuna uğurluyoruz. Şehit Ziyad çok güçlü bir ahlaka sahipti. Onun gidişi bizim için büyük bir kayıptı” diyerek şehitlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Ziyad, kadınların zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.