PYD’li gençler gerilla direnişini sahiplendi

Kobanê’de PYD’li gençler, gerilla direnişini sahiplenmek için yürüdü.

Fırat Bölgesi Gençleri ve sivil toplum kurumu üyesi onlarca kişi bugün, gerilla direnişini sahiplenmek için yürüyüş düzenledi. "Bijî berxwedana gerîla" ve "Bimire îxaneta mala Barzanî” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Özgür Kadın Meydanı’ndan başlayıp Şehit Egid Meydanı’na kadar devam etti.



'VARLIK-YOKLUK SÜRECİNDEYİZ'

Yürüyüşten önce PYD’li gençler adına Wedhê Hemzê açıklama yaptı. Türk devletinin yıllardır Kürtlere saldırdığını ve binlerce insanı katlettiğine işaret edilen açıklamada, “Varlık ve yokluk süreciyle karşı karşıyayız. Türk devleti bunun için Barzani Ailesi ile özgür dağlara ve Kürt halkına saldırıyor” denildi.

Türk devletinin kimyasal silahlarla Medya Savunma Alanları’na saldırdığına dikkat çekilen açıklamada, Kürdistan Özgürlük Gerillaları’nın seferberlik ruhuyla mücadele ettiği ve büyük bir direniş gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada saldırıların sadece özgür dağlara değil, Şengal ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik olduğu belirtilerek, "Kuzey ve Doğu Suriye ile gerillaya yönelik saldırılar birbiriyle bağlantılı. PYD’li gençler olarak gerilla direnişine sahip çıkacağız" mesajı verildi.