Arap aşiretler: Öz yönetimlerimizin yanındayız

Cizre Aşiret Meclisi, yaptığı çalıştayın sonunda yaptığı açıklamayla, halkların kazanım ve değerlerine saldırılara izin vermeyeceklerini; bölgenin öz yönetim, askeri ve sivil kurumlarını destekleyeceklerini vurguladı.

Til Berak Askeri Meclisi, aşiretlere yönelik bir çalıştay düzenledi.

Til Berak, Til Hemis ve Hol ilçelerinden Arap aşiretlerinden onlarca üye ve kanaat önderi ile din insanlarının katıldığı toplantıda bölgedeki saldırılarla mücadelede aşiretlerin rolü ve yeni gelişmeler tartışıldı.

Cizre Bölgesi Halkla İlişkiler Komutanı Ehmed El-Musa, bölgeye yönelik son gelişmeler ve tehditler ile QSD’nin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını korunmasındaki rolü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştayda aşiret ileri gelenleri de konuşarak, QSD'ye bölgenin güvenliğini sağladığı için teşekkür etti. Kanaat önderleri de saldırıların nelere karşı yapıldığı yönündeki ve bölgedeki yaşam kalitesine ilişkin görüşlerini paylaştı.

‘HİÇBİR MÜDAHALEYE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Bölge Aşiret Meclisi, çalıştayın sonunda bir açıklama yaptı.

Açıklama, bölgenin ileri gelen isimlerinden Aşiret Meclisi sözcüsü Ehmed Hiweder tarafından okundu.

Açıklamada şu hususlar vurgulandı: "Cizre bölgesinin Til Berak, Hol ve Til Hemis bölgelerinin yöneticileri ile Arap, Kürt ve Süryanilerden oluşan tüm bileşenler olarak halkımızın kazanımlarına ve değerlerine karşı hiçbir şekilde iç ve dış müdahaleye izin vermeyeceğimizi vurguluyoruz. Kendi öz yönetimimizi, askeri ve sivil kurumlarımızı desteklemek için buradayız.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal etme girişimlerini kınıyor, BM, Uluslararası Koalisyon ve tüm uluslararası kuruluşları, Özerk Yönetim'in ‘bölge halklarının özgürlüğünü’ sağlama çabalarına destek vermeye çağırıyoruz.”