Avaşin’de şehit düşen Arap gerilla Hazım Nofel, Til Koçer’de anıldı

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları sırasında şehit düşen Arap gerilla Hazım Nofel için Til Koçer’de kitlesel bir şekilde anıldı.

Girkê Legê ve Til Koçer ilçelerinden yüzlerce kişi, Hazim Nofel’in (Fedai Kobanê) Til Koçer’in Koz köyünde bulunan ailesine ziyarette bulundu.

Burada düzenlenen törende konuşan Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Zulfa Bedro, “Kürt ve Arap halklarının aynı siperdeki birlikteliği, ezilen halkların demokrasi ve eşitliğinin gerçekleşmesi için verdikleri mücadelenin başarıya ulaşmasını sağlamıştır. Bu Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde gerçekleşti” dedi.

Til Koçer İlçe Meclisi Eş Başkanı Newaf Cedan, işgalci Türk devleti ve KDP’nin Medya Savunma Alanları’na dönük ortak saldırılarını kınadı.

Cedan, “Şehitlerin ve halkların birlikteliği sayesinde başaracağız ve gerillanın iradesiyle işgalci Türk devletini yeneceğiz” diye ekledi.

Konuşmaların ardından Hazım Nofel’in şehadet belgesi okunarak alisine teslim edildi.

Arap halkından olan Hazim Nofel (Fedai Kobanê), 2015 yılında Halk Savunma Güçleri (HPG) saflarına katıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla Hazım Nofel’in Türk devletinin Medya Savunma Alanları’ndaki Avaşin’e yönelik 18 Nisan 2022 tarihinde düzenlediği saldırılar sırasında şehit düştüğünü bildirdi.