GÖRÜNTÜLÜ

Cizre ve Fırat'ta halklar İmralı tecridine karşı yürüdü

Cizre ve Fırat kantonlarında yaşayan halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüdü.

ÖNDER APO'YA ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

'Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm' sloganıyla Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde başlatılan eylem ve etkinlikler devam ediyor.

Önder Abdullah Öcalan'a Özgürlük Suriye İnisiyatifi, Özgürlük Hamlesi kapsamında Cizre Kantonunun Tirbespiyê kenti ve Fırat Kantonunun Kobanê kentine bağlı Şêran beldesinde yürüyüşler düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı yürüyüşlerde Kürtçe ve Arapça sloganlar atıldı. Yürüyüşlerde "Bê serok jiyan nabe", “Bimre İxanet”, “Beji Berxwedana İmralı”, “Beji Berxwedana Zindana” ve "Azadî ji bo Rêber Abdullah Ocalan" sloganları yankılandı.


TİL HEMİS

Cizre Kantonunun Til Hemis kentin doğusundaki Trafik Merkezi önünde bir araya gelen çok sayıda kişi Önder Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etti.

Sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ve Arap aşiret önderlerinin de aralarında bulunduğu halk, “Be Serok Jiyan Nabe” sloganlarıyla Genel Mahkeme binası önüne kadar yürüdü.

Til Hemis Şehit Aileleri Meclis Üyesi Xalid El Nayif, Türk devletinin Abdullah Öcalan’a yönelik uygulamalarının Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Örgütlerinin anlaşmalarına aykırı olduğunun altını çizdi.

Arap Tay Kabilesi adına konuşan Newaf Ferhan El Tai, “Önder Abdullah Öcalan sayesinde halkların kardeşlik çizgisi belirlendi, sevgi ve eşitlik yayıldı. Bu sayede bölgedeki Kürt ve Arap aşiretlerin birlikteliği sağlandı” dedi.

Kongra Star Üyesi Mawiye El Hedid ise kadınların Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi sayesinde baskıcı iktidarlara karşı başkaldırdığını ifade ederek, tüm alanlarda erkek egemen zihniyetine karşı mücadele eden öncü konumuna geldiğini belirtti.


KOBANÊ


Kobanê’nin Şêran beldesindeki meclis önünde başlayan yürüyüş ise Kongra Star Merkezi’ne kadar sürdü.

Şêran Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Bedîa Miho, Önder Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride dikkat çekerek, “İşgalci Türk devleti ve işbirlikçileri tecrit ile Ortadoğu krizinin ömrünü uzatmayı amaçlıyor. Ancak çözümün esas anahtarı Önder Abdullah Öcalan’dır” şeklinde konuştu.