DAİŞ’li kadın ve çocukların bir kısmı Almanya’ya teslim edildi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi, DAİŞ’li 10 kadını ve 27 çocuğu Almanya’ya teslim etti.

Almanya’dan diplomatik bir heyet, 30 Mart’ta Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti. Heyette, Almanya Dışişleri Bakanlığı Başkonsolosluğu Dışişleri Dairesi Başkanı Kurt Georg Stöckl-Stillfried ve Almanya Konsolosluğu Dışişleri Başkan Yardımcısı Manga Kleese yer aldı.
Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Ebdulkerîm Omer, Daire Başkan Yardımcıları Fener El-Giêt ve Ebîr Êliye ile YPJ’den Lana Hesen heyeti karşıladı.
Alman heyeti ve Özerk Yönetim arasında yapılan görüşmede, Suriye’nin mevcut durumunun yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye’deki durum da ele alındı. Suriye krizinin çözülmesi için izlenmesi gereken yollar, mülteci ve göçmen kamplarındaki durum ile Özerk Yönetim’e dönük tehditler de konuşuldu.
Kurt Georg Stöckl-Stillfried, Almanya’nın Özerk Yönetim’e ekonomik ve insani yardımda bulunacağını açıkladı.


HEYETE TESLİM EDİLDİ


Diş İlişkiler Dairesi, görüşmede Roj Kampı’nda bulunan Almanya vatandaşı 27 çocuk ve DAİŞ’li 10 kadını Alman heyetine teslim etti. Fener El-Giêt, Alman heyetinin bölgeyi 3’üncü ziyareti olduğunu belirterek, kadın ve çocukların resmi belgelerle teslim edildiğini söyledi.
El-Giêt, Özerk Yönetim’in Almanya’ya 91 çocuk ve kadını teslim ettiğini belirtti.