Dêrazorlular işgalci Türk devletini protesto etti

Dêrazor’un doğusundaki kanaat önderlerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi Türk devletinin işgal saldırıları ve yeni işgal tehditlerini protesto etti

Hecîn Doğu Bölgesi Meclisi, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal tehditlerine karşı bir yürüyüş organize etti.

Yüzlerce kişi yürüyüş öncesi Hecîn Doğu Bölgesi Meclisi önünde bir araya geldi.

Yürüyüşte işgalci Türk devletinin tehditlerini ve uluslararası toplumun sessizliğini kınayan sloganlar attı.

Kitle Hecîn merkezinde ulaştığında burada bir açıklama yapıldı.

Doğu Bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi Eş Başkanı Hesen El-Loha tarafından okunan açıklamada, “Dêrazor ve Doğu Bölgesi’ndeki halk, kanaat önderleri, işçiler, çiftçiler, aydınlar, kadınlar ve çocuklar Türk devletinin müdahalesini reddediyor ve Türk devletinin Suriye topraklarından çekilmesi çağrısı yapıyor. Uluslararası topluma ve garantör güçlere, işgalci Türk devletinin tehditlerini durdurmasını ve bölgedeki işgal amacını gerçekleştirmesine izin vermemesi çağrısı yapıyoruz” denildi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“AKP bu tehditleriyle sözde 30 km derinliğinde güvenli bölge kurmak istiyor. Özellikle parlamento seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte içerideki siyasi ve ekonomik krizleri dışarı taşırıyor.

Bu müdahale Suriye’ye ve halkına hatta çözüm geleceği ve Suriye içi anlaşmaları üzerinde büyük bir tehdittir. Türk devleti, ırkçı projelerini gerçekleştirmek için uluslararası krizleri ve fırsatları kullanıyor. Bu, Suriye’deki bileşenler arasında kriz çıkaracak ve terörist grupların bölgede aktif olmasına neden olacak.

Uluslararası topluma, Türk devletinin bölgeye dönük tehditlerine müdahale etmesini ve bölge halkına karşı işlediği suçları durdurması çağrısı yapıyoruz.”