YENİLENDİ

Devrimlerinin 12. yılını kutladılar

Kobanê, Hesekê, Qamişlo, Fafîn, Tebqa ve Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nde 19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümü kutlandı.

19 Temmuz Devrimi’nin 12’nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey ve Doğu Suriye’nin 6 merkezinde, “19 Temmuz Devrimi’nin ruhuyla terör ve işgali yeneceğiz ve merkezi olmayan demokratik bir Suriye’yi kuracağız” şiarıyla kutlamalar düzenlendi.

                                    ŞEHBA

Kutlamalar Kobanê’deki Şehit Egîd Meydanı’nda, Hesekê’deki 4 Nisan Parkı’nda, Qamişlo’daki 12 Mart Şehitleri Stadyumu’nda, Efrîn-Şehba Kantonu’nun Fafîn beldesinde, Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’ndeki Cebanat bölgesi ve Tebqa kentinde düzenlendi. 

                                      KOBANÊ

Özerk Yönetim kurumları, siyasi partiler, kadın kurum ve örgütleri ve gençlik örgütlerinin üyeleri ile aşiretlerin şeyh ve kanaat önderiyle birlikte binlerce kişi kutlamalara katıldı. Kutlama alanlarına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, 19 Temmuz Devrimi şehitlerinin fotoğrafları, TEV-DEM, Özerk Yönetim, QSD, YPG, YPJ ve siyasi partilerin bayrakları asıldı. 

Kutlamalarda Şehit Aileleri Meclisi, Özerk Yönetim, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) adına açıklamalar yapıldı. Kutlamalarda devrim kazanımlarının korunacağı sözü verildi.

                                       HESEKÊ

Hesekê'de gerçekleştirilen kutlamada konuşan Kongra Star Koordinasyonu üyesi Remziye Mihemed, şöyle dedi: “19 Temmuz Devrimi'nden bu yana geçen 12 yılda mücadele devam ediyor. Direniyoruz. Zaferi kazanıp, özgürlüğe ve eşitliğe ulaşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkların kardeşliği ruhuyla yürütülen direniş hiçbir zaman başarısız olmayacaktır. Felsefemize ve topraklarımıza ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, başarıya ulaşana kadar direneceğiz ve güçlü bir iradeyle mücadele edeceğiz ve Rojava Devrimi'nin kazanımlarını korumak için bize büyük bir sorumluluk düşüyor.” 

Konuşmaların ardından kültür, sanat, edebiyat ve şarkı programları sunuldu.

                                                       QAMIŞLO

Binlerce kişi 19 Temmuz Devrimi’nin 12’nci yıldönümünü Qamişlo’daki 12 Mart Şehitleri Stadyumu’nda kutladı.  Kutlama, “19 Temmuz Devrimi ruhuyla işgal ve terörü yeneceğiz ve merkezi olmayan demokratik bir Suriye’yi kuracağız” sloganıyla düzenlendi. Kutlama alanine Önder Abdullah Öcalan’ın posterleri, şehitlerin fotoğrafları ve TEV-DEM, Özerk Yönetim, QSD, YPJ ve YPG bayrakları asıldı. Devrim sloganının yazılı olduğu Kürtçe, Arapça ve Süryanice yazılı pankartlar asıldı.

Kutlama bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Kutlamada kurum temsilcileri Rojava Devrimi’nin önemi ve savunulmasına ilişkin konuşmalar yaptı.

 Kutlama kültür programıyla sana erdi.