Dirbesiyeli kadınlar ve şehit aileleri: Birlik kazandırır

Dirbesiye'deki kadınlar ve şehit aileleri, YPJ'yi selamlarken, "Türk devletinden korkmuyoruz. Kürtler öz gücüyle ve birlik olarak kazanır" dedi.

Dirbesiyeli şehit aileleri ve halk, kadının öz gücüyle oluşturulan YPJ güçleri olduğu sürece zafer kazanılacağını belirtti.

‘ERDOĞAN ASLA KAZANAMAYACAK!'

Dirbesiyeli Cemile Abbas, şunları dile getirdi:

“HPC-Jin güçlerinde yerimi almaktayım, bugün buraya geliş sebebimiz YPJ’li savaşçılarımıza destek içindir. Erdoğan ve çete gruplarının halklar üzerinde yürüttüğü işgal girişimini kınıyorum. Erdoğan’a sesleniyorum; asla kazanamayacaksın! Kazanan biz halklar olacağız."

‘ÇÖZÜM KÜRTLERİN BİRLİĞİNDE'

Şehit babası Şex İsa Eyyüp Mıhammed de şunları söyledi:

“Erdoğan bizlerden ne istiyor, bizimle ne gibi bir alıp veremediği var? Bizlere bu kadar top, tüfek ve kimyasalla saldrıyor ve neden hiçbir devlet buna karşı durmuyor? Katar devleti onu besleyip üzerimize salıyor. Eğer gerçekten iyi bir şeyler yapacaksa, gitsin Filistin’i korusun. Müslümanlık nerede kaldı? Neden devletler durmuş bu katliamlara seyirci kalıyorlar? Gözler önünde evimiz talan ediliyor, çocuklarımız katlediliyor; bu adalet midir? Kürde reva görülen bu ölüm, katliam nereye kadar devam edecek? Kürtlerin de her biri ayrı duruyor, bunun çözümü birlikten başka bir şey değildir."

‘TALANCILAR TOPRAKLARIMIZDA OLDUĞU SÜRECE RAHAT UYUMAYACAĞIZ!'

Xalit Yusıf Xelef de şöyle konuştu:

“Bugün yürüyüşlere halkımızın yoğun bir katılımı var. İşgalci Türk devleti ve onun ortağı olan güçlere karşı YPJ’ye destek için burada toplanmış bulunmaktayız. Biz halklar olarak YPG, YPJ, QSD güçlerimizin her zaman yanındayız. Biz halklar sonuna kadar askeri güçlerimizin yanında durmaya ve destek vermeye devam edeceğiz. Bugün Girê Spî, Serêkaniyê şehirlerimizde yaşanan talan ve katliamları kınıyoruz. Bugün insanlarımızı kaçırıp fidye isteyen bu talancılar topraklarımızda olduğu sürece asla rahat uyumayacağız! Bizler kendi gücümüz, kadın gücü olan YPJ güçlerimizin de yardımıyla bu işgalci güçlere karşı durmaya devam edeceğiz."

‘TÜRK DEVLETİNDEN KORKMUYORUZ!'

Wisam Osman isimli Dirbesiyeli bir kadın ise şöyle dedi:

“Bugün bizler YPJ güçlerimize destek için alanlardayız. YPJ güçlerimizin yanındayız, bugün alanlarda olmakla aslında bir kez daha var olduğumuzu haykırıyoruz. Türk devletinden, onun top, tüfek ve uçaklarından korkmuyoruz. YPG, YPJ, QSD güçlerimiz olduğu sürece asla korkmuyoruz ve kaybetmeyeceğiz."