'Direnişçi duruşumuzla işgalcileri durduracağız'

80'lerden bu yana Özgürlük Hareketinin yanında yer alan Mihemed Elî, “Direnişçi halkın duruşuyla KDP ve Türk devletini durduracağız” diyerek, Kürt halkına zafer zamanının geldiğini vurguladı.

 Muhammed Elî, 1981-1982'de PKK'yi duyar ve yavaş yavaş çalışmalara başlar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını halk içinde yaymaya başlar. PKK’nin Kürt ve Kürdistan davası için büyük bedeller verdiğini görür. Bu nedenle “Biz Kürtler olarak PKK’ye sahip çıkmalıyız” diyor.

80’li yıllarda Diyarbakır cezaevlerindeki direnişin kendilerinde  bizde büyük moral yarattığını belirten Elî, “Bu direnişle, özgürlüğe ka

vuşmak için büyük ödüller vermemiz gerektiğini anladık.  Halep'te o dönemde çalışmalarımızın seviyesini bu yüzden yükselttik” diye konuştu.

Barzani ailesinin Kürt halkına karşı ihanetinin yeni olmadığına işaret eden Mihemed Elî, "Kürtlerin ve Kürdistan'ın tarihi okunduğunda, Barzani ailesinin Kürdistan'ın her yerinde Kürt halkına ne gibi ihanetler yaptığı görülecektir. Türk devletinin KDP işbirliği ile Medya Savunma Alanlarına büyük bir savaş başlattığını duyduğumuzda; yeni bir şey duymadık. Bu nedenle yurtsever halkımıza çağrımız var, hep birlikte PKK’ye karşı savaşı durdurabiliriz” dedi.

Elî, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"PKK'nin Kürtler ve Kürdistan davası için savaştığını bütün devletler biliyor. Ancak hiçbir devlet Kürtlerin statü sahibi olmasını istemiyor. Bu nedenle PKK'ye karşı benzersiz savaşı yürütüyorlar. Bu yüzden biz, Kürt halkı olarak canımız ve kanımızla partimizin ve gerillalarımızın yanındayız ve bizden ne isteniyorsa onu yapacağız."