Efrîn’de etnik temizlik sürüyor: Kaçırma, gasp, bombardıman

Türk devleti 2018’de işgal ettiği Efrîn’de gasp, fidye için insan kaçırma ve bombardımanlarda etnik temizlik operasyonunu sürdürüyor.

Efrîn'in demografisini değiştirme politikaları kapsamında, bölgeye yerleştirilen göçmenler, zorla yerinden edilen Efrînli yurttaşların gasp edilmiş mülklerini yasa dışı yollarla satmaya devam ediyor. 

Son olarak, Efrîn'in Mehmudiyê Mahallesi’nde yerleşen Ehmed El Heci adlı bir kişi, İsmet Henan'a ait evi bin 500 dolar karşılığında Mihemed Mirî adlı bir başka göçmene sattı. Ehmed El Hecî, bu evi 2018 yılında Türk devleti ve bağlı çetelerin Efrîn'i işgal ettiği dönemde gasp etmişti.

Efrîn'deki mülklerin gasp edilmesiyle sınırlı kalmayan insan hakları ihlalleri, fidye talebi ve kaçırma olaylarıyla da devam ediyor. "Makhawir El Şarqiye" çete grubu üyesi bir kişi, Cemal Hemîd isimli yurttaştan, Dêrsim Hastanesi caddesindeki evini geri verme karşılığında 4 bin dolar istedi. 

Benzer şekilde, işgalci Türk devletine bağlı "112’inci Tümen" çeteleri, Mabeta kentine bağlı Dimili köyünde evine dönen Menna Miho Mamo Nasan adlı yurttaşı kaçırdı ve serbest bırakılması için ailesinden fidye talep etti. 

Aynı gün, Mehmudiyê Mahallesi’nde 60 yaşındaki Sibhî Ebdo Şêxo da kaçırıldı ve ailesine fidye ödenmediği takdirde öldürüleceği tehdidinde bulunuldu.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, sadece mülk gaspı ve kaçırma suçlarının yanısıra, Efrîn’in farklı bölgelerine yönelik bombardımanlarını da sürdürüyor. 

Şêrawa ilçesine bağlı Tinib ve Bênê köyleri obüslerle bombalandı. Bu saldırıların sonucunda meydana gelen zarar ve kayıplar hakkında henüz bilgi edinilemedi.