El Ekrad savaşçısı Minbic’da uğurlandı

Mayın patlaması sonucu şehit olan El Ekrad Cephesi Güçleri savaşçısı Yusif El Ebid, Minbic’da son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

Minbic'in batı cephesinde mayın patlaması sonucu şehadete ulaşan El Ekrad Cephesi Güçleri savaşçısı Yusif El Ebid, Minbic Şehitler Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Minbic Kantonu’ndan yüzlerce halkın yanı sıra, Minbic Kantonu’nda bulunan parti, örgüt ve kurum temsilcileri katıldı.

Törende birçok konuşma yapıldı. Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Huzeyfe Ebdo "Şehitler, toplumlarını kölelikten kurtarmak için mücadele ettiler ve şehit Ezîz Ereb'in ve özgürlük şehitlerinin yolundan giderek halkları ve bölgeyi  özgürleştirmek için canlarını feda ettiler" dedi.

El Ekrad Cephesi Güçleri komutanlarından Ehmed Bedrawî, "Şehitlerimizin yanındayız ve halkımızı sonuna kadar zulümden koruyacağız. Şehitlerimize zafere ulaşana kadar yollarında olacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Son olarak konuşan Minbic Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi İletişim Ofisi Eş Başkanı Heysem El Hemdo da, "Halklarımız için güçlü irademizle tehdit ve saldırılara karşı direneceğiz ve elbette şehitler de vereceğiz. Mücadelemiz ve fedakârlığımızla kimsenin topraklarımıza saldırmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Yusif El Ebid’in şehadet belgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Elaa El Elî tarafından okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin cenazesi zılgıt ve “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde toprağa verildi.