Fedailik Günü’nü selamlama eylemleri: 5 işgalci cezalandırıldı

YJA Star güçleri, 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlama amacıyla Xakurkê eylem gerçekleştirildi. 5 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Xakurkê bölgesi;

22 Haziran’da işgalci Türk ordusu tarafından Şehîd Qehreman alanında bir operasyon başlatıldı. Güçlerimiz, işgalcileri denetim altına alarak saat 14:00’da sabotaj taktiği ile etkili şekilde vurdu. Bu eylemde 4 işgalci cezalandırıldı ve 3 işgalci yaralandı. İşgalciler burada sis bombaları atarak ölü ve yaralılarını uzaklaştırdı. Saat 14:30’da işgalciler bir kez daha sabotaj taktiği ile hedeflenip isabetli şekilde vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Toplamda 5 işgalcinin cezalandırıldığı ve 3 işgalcinin yaralandığı bu eylem, YJA Star güçlerimizce 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlama amacıyla gerçekleştirildi.

23 Haziran saat 23:30’da Şehîd Qehreman alanındaki işgalciler ferdi silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

Metîna bölgesi;

23 Haziran saat 13:00’da Dergelê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

23 Haziran saat 21:00’da bölgedeki helikopter hareketliliğine orta otomatik silahlar ile müdahale edildi. YJA Star güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

24 Haziran saat 16:40’ta Golka Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 konteynır imha edildi.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

24 Haziran saat 11:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait patlayıcı yüklü 1 dron ferdi silahlar ile vurularak imha edildi.

24 Haziran saat 17:45’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 4 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

24 Haziran’da Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

23 ve 24 Haziran’da Garê bölgesinin Girê Reşît alanı 2 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Serê Metîna Direniş Alanları 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi 1 kez olmak üzere; toplam 6 kez savaş uçakları ile bombalandı.”