GÖRÜNTÜLÜ

Avukatlardan CPT ile İmralı görüşmesi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Cengiz Yürekli, Strasbourg’daki İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) yetkilileri ile görüştü. Yürekli, "Kendilerine durumun ciddiyetini ve beklentilerimizi aktardık" dedi.

Avukat Cengiz Yürekli, 40 aydır hiçbir haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin Avrupa Konseyi’ne bağlı CPT yetkilileri ile Strasbourg’daki merkezlerinde görüştü. 

Görüşme ardından açıklamada bulunan Yürekli, CPT’den İmralı’ya ziyaret gerçekleştirmelerini ve kamuoyuna doyurucu açıklamalarda bulunmalarını istediğini söyledi. 

Avukat Yürekli görüşmeye ilişkin şunları paylaştı:

“CPT ile görüşmemizi gerçekleştirdik. Zaten daha önce kendilerine bütün raporlarımızı sunuyorduk. Son yaşanan gelişmeleri tekrar tekrar vurguladık. Ama bu kez sözlü olarak ifade etme şansını da yakaladık. 

Kendilerine durumun ciddiyetini ve beklentilerimizi aktardık. Kendilerinin de görüşlerini aldık. Nasıl bir çaba içerisinde olduklarını öğrenmiş olduk. Sahip oldukları bilgileri bizimle paylaşmalarını, ciddi endişelerimizin olduğunu da belirttik. 

En kısa sürede bir heyet halinde tekrar İmralı’yı ziyaret etmelerini talep ettik. Ve bu konuda gerek bize, gerek kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapmalarını istedik. Mevcut 40 aylık haber alamama halinin kabul edilemez olduğunu tekrar tekrar vurguladık. Onlar da bu konuda kaygılarımıza hak verdiklerini belirttiler. Bunun için gereken çaba içerisinde olacaklarını ifade etti.”