Fırat Kilisesi Piskoposu: Abdullah Öcalan herkes için barış köprüsü kurdu

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük Halk İnisiyatifi’nin 14 Mayıs’tan bu yana siyasi partilere, aşiretlere, kanaat önderlerine ve bileşen temsilcilerine yönelik ziyaretleri devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle küresel çapta ekim 2023’te başlatılan hamle kapsamında Kuzey ve Doğu Suriye’de halk inisiyatifinin ziyaretleri devam ediyor. 

Suriye Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Sözcüsü Ferzende Munzur, üyeleri Nuha Omer ve Fuad Cûlî’den oluşan heyet, Cizre ve Fırat Kilisesi Piskoposu Mar Morîs Amsih'i ziyaret etti.

İnisiyatif, ziyaret sırasında Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle başlatılan özgürlük hamlesi konusunda bilgi verdi. 

Cizre ve Fırat Kantonu Piskoposu Morîs Amsîh, Abdullah Öcalan’ı çağın Nelson Mandelası ve Ortadoğu’nun çözüm anahtarı olduğunu söyledi. 

Amsîh, “Önder Abdullah Öcalan halkların özgürlüğü, kardeşliği için her şeye tahammül etti. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için dualar ediyoruz. Özgürlük ve insanlık için yol aldığı yolu tamamlaması için bir an önce bırakılmasını umuyoruz. Herkese sevgi aşıladı. Herkes için sevgi ve barış köprüsünü kurdu” ifadelerini kullandı. 

Bu inisiyatifin tüm dünyadaki kiliselere yayılmasını temenni eden Amsîh “Çünkü Önder Abdullah Öcalan, yüreğini sadece Kürtlere değil, tüm halklar için açtı. Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanması, bölgenin güvenlik ve istikrarının sağlanması için dua ediyoruz” diye konuştu. 

Ziyaret, İnisiyatif üyelerinin Abdullah Öcalan’ın savunma ve kitaplarını Mar Morîs Amsîh’e hediye etmesiyle sona erdi.