‘Fitne çıkarma oyunlarına gelmeyin’

Minbic’te son yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komitesi, yaşananlarla halklar arasında fitnenin çıkarılmak istendiğine dikkat çekerek, bu oyunlara gelinmemesi çağrısı yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komitesi, Minbic’te yaşanan son olaylara ilişkin Qamişlo’daki merkezleri önünde açıklama yaptı.

Onlarca kanaat önderinin katıldığı açıklamayı Kanaat Önderleri Komitesi üyesi ve El Şerabin Aşireti Şeyhi Mihemed El Hemdûn okudu.

Özellikle rejimin tüm uluslararası kararları, özellikle 2245 sayılı kararı ihlal ettiği başkanlık seçimleri tiyatrosunun sona ermesinden sonra Şam hükümeti ve yandaşları, sözde dış muhalefet adı altındaki gruplar Özerk Yönetim’e dönük saldırılarını arttırdı. Rejim gizli yapılanmaları aracılığıyla ulusal ruhu ve bölge güvenliğini yok etmeye ve fitne çıkarmaya çalışıyor” denilen açıklamada şunlar belirtildi. “Kuzey ve Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komitesi olarak yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu uygulamalar DAİŞ’ten geriye kalanlar, Türk devletinin çıkarlarına göre hareket edenler ve Şam hükümetine bağlı kişiler tarafından gerçekleştiriliyor.

Şedadê kurumlarını yakanlar bölgedeki halkların ulusal ruhunu yok edemedi. Qamişlo’nun Tay Mahallesi’nde Kürt ve Arap halkları arasındaki kardeşliği yok etmek için kullanılan milisler bugün Minbic’te kullanılıyor. Minbic’te şu ana kadar istikrarı bozacak derecede bir şey olmadı. Ancak bazı ajanlar ve satılmışlar bölge güvenliğini bozma girişiminde bulundular.

Yalnızca akıllıca hareket ederek ve halk ile yönetim arasındaki bağlılık ile bu gemiyi güvenli bir kıyıya götürebiliriz.

Bölge halkını bu fitne çıkarma oyunlarına gelmeme çağrısı yapıyoruz. Herkesi ulusal ve barışçıl ruhu koruma ve güvenliği sağlamak için görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.”