50 genç gerilla saflarına katıldı

İşgal saldırılarına karşı Komalên Ciwan'ın ilan ettiği seferberlik hamlesi temelinde Rojavalı 50 genç, gerilla saflarına katıldı.

Türk devleti ve işbirlikçisi KDP’nin, Başûrê Kurdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı, 50. zafer yılında 50 Rojavalı genç kadın ve erkek, Komalên Ciwan’ın ilan ettiği seferberlik kapsamında gerillaya katıldığını duyurdu.

'KÜRT HALKINI GERİLLA DIŞINDA KİMSE KORUMADI'

“Kürdistan dağlarında, işgalci Türk devleti ve KDP, Kürdistan Özgürlük Gerillası üzerinde vahşice saldırılar geliştiriyor. 50 yıldır, PKK’nin mücadelesi ile bu saldırıların cevabı veriliyor" denilen açıklamada şunlar belirtildi:
"Şimdi Kürdistan dağlarında tıkalı kalmışlar. Gerilla karşısında ne savaşabiliyorlar ne de geri çekilebiliyorlar. Bu bir gerçektir ki sadece PKK Kürdistan ve Kürt halkı için savaşmaktadır.

Kürt halkını katletmek istedikleri her zaman, PKK’yi karşılarında görüyorlar. Rojavayê Kurdistanê'de Türk devletinin terörüne ve DAİŞ’e karşı kendi savunma kalkanı yapan ve Rojava Devrimi’ni koruyan PKK’ydi. Şengal ve Başûrê Kurdistan’da  kendini güç olarak görenler DAİŞ karşısında yenildiler, HPG ve YJA-Star gerillaları kimseden izin istemeden ve beklemeden, savaş alanlarına gidip savaştılar. Kürdistan özgürlük gerillası, Kürt halkı için varlığın ve başarının simgesidir. Bunun içinde işgalci Türk devleti, bu sefer de yönünü Kürdistan dağlarına vermiştir. 17 Nisan 2022 tarihinde, Türk devleti ve işbirlikçisi KDP, Avaşîn, Zap ve Metîna’da işgal saldırıları başlattılar. Bütün çete, korucu ve teknikleri, Kürt halkını soykırıma uğratmak için seferber ettiler.

Kürdistan dağlarında yürütülen saldırılar, Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları olarak anlaşılmalı. Türk devleti, NATO desteği ve KDP iş birliği ile, savaş kurallarını aşacak bir şekilde gerillaya saldırıyor. Kimyasal gaz kullanımında, yasaklı bombaların kullanılmasına kadar birçok yönteme başvuruyorlar. Buna rağmen Kürdistan Özgürlük Gerillası ve Önder Apo’nun askerleri, fedaice ve ısrarlı bir şekilde NATO güçlerine karşı savaşıyor ve aralıksız bir şekilde ağır darbeler vuruyor.

Biz de Rojava'lı gençler olarak yönümüzü Zap’a veriyoruz. DAİŞ Rojavayê Kurdistanê'ye ve Şengal’e saldırdığında, gerilla dışında kimse Kürt halkını ve ülkesini korumadı. Biz de  Rojavayê Kurdistanêli gençler olarak gerilla direnişini kendimize örnek alıyoruz. Bunun içinde kararımızı verdik ve Kürdistan dağlarına, gençlik hareketinin ilan ettiği seferberlik hamlesine katılıyoruz. Bu temeller üzerinden gerilla saflarına katıldığımızı duyuruyoruz.

50. Önderlik zafer yılında, biz de 50 Rojavayê Kurdistanêli genç olarak yönümüzü özgür dağlara veriyoruz. Kürdistanlı tüm gençlere çağrımız; bu zafer savaşına katılmalarıdır."