Girê Spî Askeri Meclisi: Güçlerimiz savaş cephelerinde

Girê Spî Askeri Meclisi Komutanı Riyad Xelef Eyn İsa’ya saldırıların arttığını belirterek, “Güçlerimiz, savaş cephelerinde toprağımızı ve halkımızı Türk işgaline karşı korumak için kahramanlıklar yazıyor” dedi.

ANHA’nın haberine göre Girê Spî Askeri Meclisi Komutanı Riyad Xelef, işgalci Türk devleti Eyn İsa’nın Seyda ve Muelek köylerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını belirtti.

Türk devleti özellikle son iki gündür Mişêrfê, Seyda, Muelek köyleri ve Eyn İsa ilçesinin kuzey kesimleri ile M4 karayolunu hedef alıyor. Türk devletinin kentin kuzeyindeki Seyda köyünü işgal etmeye çalıştığı belirtiliyor.

İşgalcilerin QSD güçleri karşısına çok sayıda kayıp verdiğini ve askeri araçların imha edildiğini belirten Xelef, “İşgalci Türk devleti ve çeteleri büyük kayıplar verdi. Bunun için her iki köydeki cenazelerini almak amacıyla hava saldırısı gerçekleştirmek zorunda kaldı” dedi.

Riyad Xelef, "Şu ana kadar işgal planında bir değişiklik yok ve güçlerimiz, savaş cephelerinde toprağımızı ve halkımızı Türk işgaline karşı korumak için kahramanlıklar yazıyor" vurgusunda bulundu.