GÖRÜNTÜLÜ

Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için yürüdüler

Hesekê, Til Temir ve Til Birak halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için yürüyüş gerçekleştirdi

Kongra Star, Kongra StarKürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etmek amacıyla  Hesekê kentinde yürüyüş gerçekleştirdi,

Kongra Star çağrısı üzerine, Hesekê, Til Temirê ve Til Birak kentleri ile  Weşûkanî ve Talia kamplarında kalan Serêkaniyê ve diğer göçmenlerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, “Bijî Serok Apo”, “Bi can bi xwin em bi tere ne ey Serok” sloganlarıyla Til Hecer mahallesindeki Sînalko Kavşağı’nda bir araya geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve “Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” ve “Azadiya Rêber Apo Azadiya meye, berxwedana gerilla rumeta me ye” yazılı pankartları taşıyan halk, El Nasra Mahallesi’ndeki Rêber Apo Parkı’na kadar yürüdü.

Burada konuşan Kongra Star Koordinasyon Üyesi Şîraz Hemo, "Demokrasi, adalet ve eşitlik çağrısında bulunan ulusal duruş, Önder Abdullah Öcalan’ın ürünüdür. Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi, hakikat yolunu kaybedenler için yön bulan bir pusuladır” diye belirtti.

Şîraz Hemo, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda olma çağrısı yaptı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclis Üyesi Ebdulxenî Oso da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sadece Kürt halkının önderi olmadığını, tüm özgürlükçü halkların önderi olduğunu söyleyerek, düşünceleriyle halkların kendi hakları için mücadele etme yolunun açıldığını vurguladı.

Ebdulxenî Oso, "Kürt ve özgürlük düşmanları, her zaman bizi önderimizden ve düşüncelerinden uzak tutmak için girişimlerde bulunuyorlar. Önderimizin fiziki özgürlüğünün sağlanması için girişimlere karşı mücadelemizi daha çok yükseltmeliyiz” dedi.