Helinc katliamında şehit düşenler için anma yürüyüşü

Kongra Star, Helinc Katliamı şehitlerini anarak, mücadeleci kadınların yolunu takip etme sözünü yineledi.

Kongra Star Girê Spî Kantonu Koordinasyonu, 23 Haziran 2020’de Kobanê’nin Helinc köyündeki katliamda şehit düşenleri andı.

Kongra Star, Helinc Katliamı şehitlerini anmak için Eyn Îsa’da yürüyüş bir yürüyüş düzenledi.

İşgalci Türk devletinin 23 Haziran 2020’de Kobanê’nin Helinc köyünde Emine ananın evini SİHA ile bombalaması sonucu Hebûn Mele Xelîl, Zehra Berkel ve Emîne ana şehit düşmüştü.

Kongra Star’ın düzenlediği yürüyüşe onlarca Eyn Îsa ve Girê Spîli onlarca kişi katıldı. Askeri Disiplin Kavşağı’nda başlayan yürüyüş, Belediye Kavşağı’na kadar sürdü.

Yürüyüşte Hebûn Mele Xelîl, Zehra Berkel ve Emîne ananın fotoğraflarının yanı sıra Önder Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, QSD ve Kongra Star bayrakları da taşındı.

Belediye Kavşağı’na konuşma yapan Kongra Star Koordinasyonu üyesi Emîre El-Omer, “İşgalci Türk devleti Zehra Berkel, Hebûn ve Emîne anayı hedef alarak özgür kadın direnişinin yanı sıra kadınların Rojava Devrimi ile Kobanê direnişindeki boşa çıkarmak istedi” dedi.

Emîre El-Omer, saldırılar karşısında uluslararası sessizliği kınarken, Türk devletinden hesap sorulması çağrısında bulundu.

Suriye Gelecek Partisi Kadın Bürosu sözcüsü Zehre El-Weys, “Eyn Îsa halkı, Türk devletinin bu bölgelerdeki suçlarını reddetmek için burada. Kadın haklarını korumak ve onurlu yaşam için canını feda eden mücadelecilerin yolunu takip etme sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.