Hesêkê’de neler oluyor?

Suriye hükümetine bağlı Difaa El Watani üyeleri Hesêkê’de üç gün arayla ikinci kez provokasyon girişiminde bulundu. 25 dakika süre çatışma ve arbedede 1 kişi ölürken, 3 kişi de yaralandı.

Hesêkê’nin Merşo Mahallesine bağlı Qamişlo sokağında çoğunluğu Difaa El Watani üyelerinden oluşan grup (sivil kıyafetli ve askeri teçhizatlılar) Kuzey Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’ne ait noktalara doğru yürüdü. 
Grup, İç Güvenlik Güçleri noktalarına doğru yaklaştığı anda grubun içerisinde bulunan Difaa El Watani üyeleri provokasyon yarattı.
İç Güvenlik Güçlerine taş ve sopalarla saldıran gruptaki Difaa El Watani üyeleri silahları da ateşlemeye başlarken, ateşin nereden açıldığını gizleme amacıyla sis bombaları da attılar. 
İç Güvenlik Güçleri ise bölgedeki sivilleri göz önünde bulundurarak meşru müdafaa doğrultusunda saldırılara karşılık verdi.

25 DAKİKALIK ARBEDE: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Yaklaşık 25 dakika süren çatışma ve arbede sonucunda Şam hükümetine bağlı bir polisi öldü ve 3 kişi de yaralandı. Ölen polisinin adının Muhammed Riheyl olduğu, yaralananlardan birinin Süleyman El Xedban olduğu öğrenildi.

HEDEFLERİ NELER?

Adını vermeyen güvenilir bir kaynağa göre, bu 4 kişi Difaa El Watani üyeleri tarafından ateş açılarak vuruldu. Aynı kaynak, Şam hükümetinin bu provokasyonla sorumluluğu Özerk Yönetim ve İç Güvenlik Güçlerine atmaya çalıştığına dikkat çekti.b
Difaa El Watani üyelerine sivil kıyafetler giydirerek grubun arasına katan Suriye hükümeti, Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçlerinin ‘sivillere saldırıyor’ kara propagandasını yaymaya çalışıyor. 

3 GÜN ARAYLA İKİNCİ PROVOKASYON GİRİŞİMİ

27 Ocak günü de Suriye hükümeti bazı destekçileri ile Hesêkê’de güvenlik noktalarına dönük saldırı girişimi olmuştu. Olay anına ilişin yayınlanan görüntülerde sivil giyimli kişilerin ellerinde tabanca ve uzun namlulu silahlar görülmüştü.