HPG gerillası için Hesekê’de tören

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları sırasında şehit düşen HPG gerillası Çiya Serêkaniyê için Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde bir tören yapıldı.

Halk Savunma Güçleri (HPG) savaşıcısı Elî Hacî (Çiya Serêkaniyê) için Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği düzenlenen törene YPG ve YPJ savaşçıları ile çok sayıda kişi katıldı.

Askeri törenin ardından bir konuşma yapan Hesekê Kantonu Askeri Meclisi Komutanlığı üyesi Ziyab Hesekê, “Şehidin kahramanlığı önünde ve bütün özgürlük şehitleri önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitler bu toprakları savunmak için canları feda etti” dedi.

Ziyab Hesekê, Türk devletinin Kürdistan’ı işgal etmeyi, parçalamayı ve halkını yok etmeyi amaçladığını belirtirken, saldırılara karşı mücadeleyi sürdürme sözü verdi.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed, gerillanın şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Rojda Ehmed, şehit düşen gerillanın daha önce arkadaşlarına bıraktığı bir mektubu da okudu.

Son olarak söz alan şehidin babası Xalid Haci oğlunun izinde mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek, “Kürdistan için binlerce şehit verdik. Elbette kanları boşa gitmeyecek. Kürdistan hiçbir zaman parçalanmayacak. Her zaman takipçileri olacağımız sözünü veriyoruz” dedi.