HRE: 11 çete üyesi ve 3 Türk askeri öldürüldü

HRE, Türk devleti ve çetelerinin üssüne dönük düzenlediği eylemlerde 11 çete üyesinin ve 3 işgalci Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 19 Mayıs’ta işgalci Türk devleti ve çetelerinin üssüne dönük yaptığı eylemin detaylarını açıkladı.

HRE, şunları kaydetti:

“Güçlerimiz 19 Mayıs’ta Efrîn’e bağlı Basûfanê köyünde işgalci çetelerin bir üssüne dönük geniş çaplı bir baskın düzenledi. Eylem bu gece saat 01:00 sularında gerçekleşti. Çıkan çatışmalarda 4 çete üyesi öldürülürken 2 çete üyesi ise yaralı bir şekilde kaçtı. Üssün kontrolü yaklaşık 15 dakika içinde güçlerimizin eline geçti. Ardından devam eden çatışmalarda 4 çete üyesi daha öldürülürken bir çete üyesi ise yaralandı. Aynı zamanda bir adet doçka da darbe aldı. İşgalci ordusunun sabah saatlerinde köyün etrafında operasyon başlatması üzerine burada da bir sabotaj eylemi gerçekleştirilerek bir askeri araç tahrip edildi, 3 işgalci Türk askeri ve bir çete üyesi öldürüldü. İşgalci güçler saat 10:00 sularında cenazelerini almaya geldiği sırada bir sabotaj eylemi daha gerçekleştirilerek 2 çete üyesi öldürüldü ve bir motosiklet kullanılamaz hale getirildi.
İşgalci güçler yaptığımız eylemlerin ardından keşif uçaklarıyla üssün etrafını, Şêrawa ve Şehba bölgelerine bağlı köyleri bombaladı.
Eylemlerde toplam 11 çete üyesi ve 3 Türk askeri öldürülürken en az 3 çete üyesi de yaralandı. Aynı zamanda 1 askeri araç, 1 motosiklet, 1 doçka, 1 termal kamera, 1 dürbün ve 1 telsiz kullanılamaz hale getirildi. 1 BKC, 3 AK-47, 1 gece dürbünü, 1 telsiz ve 3 telefona ise el konuldu.
Bu eylemler, işgalci Türk devletinin geçtiğimiz ay halkımıza karşı gerçekleştirdiği eylemlerin intikamını almak için düzenlendi.”