HRE: 8 çete öldürüldü, 19'u yaralandı

Efrin Kurtuluş Güçleri, 8 çetenin öldürüldüğünü, 19'unun da yaralandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayımlayan Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), “8 ile 14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen eylemlerde 8 çete öldürülmüş, 19 çete yaralanmıştır” dedi.

Açıklamada, 16 Nisan tarihinde Şera bölgesinde HRE ile işgalci Türk güçleri arasında çıkan çatışmada ise Alan Bênê isimli bir savaşçının şehit düştüğü belirtildi.

HRE'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bölgedeki işgalci güçlere karşı gerçekleşen eylemlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda;

8 Nisan tarihinde Şera ilçesine bağlı Hallubiyê köyünde işgalci çetelere yönelik sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu operasyonda 3 çete öldürülmüş, 2 çete yaralanmıştır.
11 Nisan tarihinde Efrin kentinde bir çete noktasına sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylem sonucunda 2 çete öldürülmüş, 13 çete yaralanmıştır.
12 Nisan tarihinde Efrin kenti Trind Yolu üzerinde sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylem sonucunda 2 çete öldürülmüş, 4 çete yaralanmıştır. Bir çete aracı da imha edilmiştir.
14 Nisan tarihinde Bab kentinde işgalci çetelerin askeri aracına sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylem sonucunda bir çete üyesi öldürülmüş ve arabası darbelenmiştir.
16 Nisan tarihinde Şera bölgesinde birliğimiz ile işgalci güçler arasında çatışma çıkmıştır. Bu çatışmada ölen ve yaralanan çete sayısı netleştirilememiştir. Bu çatışmada yoldaşımız Alan Bênê, düşmana karşı son mermisine kadar cesurca savaşmış ve şehitler kervanına katılmıştır.

ŞEHİT SAVAŞÇININ BİLGİLERİ

Yoldaşımızın kimlik bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Alan Bênê
Adı Soyadı: Basil Hesen
Ana Adı: Nadya
Baba Adı: Nîdal
Doğum Yeri: Efrîn-Şêrawa
Şehadet Tarihi ve Yeri: Şera | 16 Nisan 2021

Alan yoldaş yurtsever bir ailede büyümüştür. Yurtseverlik duyguları kişiliğinde bir bilince dönüşmüş ve bu temelde 2019'da işgalcilerden intikam almak için saflarımıza katılmıştır. Yoldaş Alan işin içinde her zaman büyük bir moral ve coşkuyla yer almış, omuzlarına düşen tüm görevleri büyük bir tutku ve sorumlulukla yerine getirmiştir. Hayatının son anına kadar bu belirleyici anı savunmuş ve şehitler kervanına katılmıştır. Alan yoldaş şahsında tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehit ailesine ve halkına başsağlığı diliyoruz."