HRE: 2 asker ve 4 çete öldürüldü, 1 tank imha edildi

HRE'nin işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik eylemlerinde 2 asker ve 4 çete öldürüldü, 1 tank da imha edildi.

HRE EYLEMLERİ

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Mayıs ayında işgalci Türk ordusu ve çetelerine yönelik düzenlediği eylemlerin bilançosunu açıkladı.

HRE'nin açıklamasında şöyle denildi:

"İşgalci Türk devleti ve kontrolündeki cihatçı çete grupları, Efrîn’İ işgal ettiği günden bugüne kadar katletme ve soykırım politikaları kapsamında halkımıza karşı her türlü kirli yol ve yöntemlerle saldırıyor. Katletmeden tutuklamaya, gasptan, yurttaşların mallarına el koymaya, tecavüze, demografik değişime kadar sürekli olarak halkımıza saldırıyorlar ve bu yüzden yüzbinlerce insanımız, yerinden yurdundan ayrılmak zorunda kaldı. İşgalciler bu tür suçları, olup bitenlere sessiz kalan dünya kamuoyunun gözü önünde işlemeye devam ediyor. Saldırılarını sadece Efrînle sınırlı tutmayan işgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrîn’i terk etmek zorunda kalan ve şu anda Halep, Şehba ve Efrîn kırsal bölgelerinde yaşayan halkımızı da hedef alıyor. Keşif uçakları, intihar dronları, obüs, tank ve havanlarla kendi toprağında kendi mülkünde yaşayan halkımız saldırılara maruz kalıyor. Son dönemde halkımızın yaşadığı bölgelere yönelik düşman saldırıları arttı. Özellikle hava saldırıları nedeniyle aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca insanımız şehit oldu. Biz halkımızın savunma gücü olarak saldırılar karşısında sessiz kalmıyor, intikam ve misilleme eylemlerimizi gerçekleştiriyoruz."

EYLEM BİLANÇOSU

Açıklamada eylemlerin bilançosu da şöyle açıklandı:

"2 Mayıs günü güçlerimiz Kîmarê ve Beradê köyleri arasında düzenlediği özel bir eylemde 2 işgalci çete öldürülmüş, 1 çete de yaralanmıştır. Aynı gün güçlerimiz, Ezaz hattındaki işgalci Türk askeri üssüne yönelik özel bir operasyon düzenlemiş ve 2 işgalci asker yaralanmıştır.

3 Mayıs günü güçlerimiz Marê hattına keskin nişancı operasyonu düzenlemiş ve işgalci Türk devletinin 1 çetesi öldürülmüştür.

4 Mayıs günü güçlerimiz Şêrewa hattına özel operasyon düzenlemiş ve 1 tank imha edilerek 2 çete yaralanmıştır.

5 Mayıs günü güçlerimiz Bab hattında özel bir operasyon düzenlemiş ve işgalci Türk devletinin 2 askeri öldürülmüştür.

6 Mayıs günü güçlerimiz Ezaz hattında suikast eylemi düzenlemiş ve bir çete öldürülmüştür.

Bu eylemler sonucunda işgalci Türk ordusunun 2 asker ve 4 çetesi öldürülmüş, 2 asker ve 3 çete de yaralanmıştır."