Kobanê ve Süleymaniye'de Şehit Şiblî için taziye-YENİLENDİ

Fırat Bölgesi’nde binlerce kişi, Şehit Ferhad Şiblî için Kobanê’de açılan taziye çadırına akın etti. Süleymaniye’de de taziye ziyaretleri devam ediyor

Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, Şehit Ferhad Şiblî için Kobanê’de taziye çadırı kurdu. Kürt ve Arap aşiret ileri gelenleri ve siyasi parti temsilcileri gün boyu taziye çadırına akın etti.

Taziye çadırında kısa bir konuşma yapan Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Nîhad Ehmed, Şehit Ferhad Şiblî’yi andı.

Başûrê Kurdistan hükümetine seslenen Ehmed, yurtsever kişilerin ve Kürt devrimcilerin topraklarında hedef alınması olaylarını netleştirmesini istedi.

Şehit Ferhad Şiblî’nin mücadelesine değinen Ehmed, “Türk devletinin amacı demokratik projemizi boşa çıkarmaktır. Bunun için de Özerk Yönetim’in değerlerini hedef alıyor” dedi.

Nîhad Ehmed, konuşmasının sonunda Başûrê Kurdistan ve Irak hükümetlerine TC saldırılarına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

SÜLEYMANİYE

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı (Maxmûr) ve Kürdistan Kadınlar Birliği'nden oluşan heyet, Şehit Ferhat Şiblî için taziye dileklerinde bulunmak üzere Süleymaniye’de bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliğini ziyaret etti.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı'ndan gelen heyet, Şehit Ferhat Şiblî’nin şehadeti nedeniyle Süleymaniye’de bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliğini ziyaret etti.

Maxmûr heyetinde İştar Meclisi üyesi Pakistan Mihemed, Maxmûr Belediyesi Meclis üyesi Cemile Kurtmez, Ruhevin Efrin, Seyfettin Vedeng ve Gabar Nas yer aldı.

Süleymaniye’de bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliğini ziyaret eden heyet, şehitlere bağlılık ve mücadeleyi büyütme sözü verdi.

Kürdistan Kadınlar Birliği heyeti de Süleymaniye’de bulunan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Temsilciliğini ziyaret etti. Heyette, Kinêr Abdullah, Kafiye Silêman yer aldı.

 

YanıtlaYönlendir