Kobanê’de Türk devleti ve işbirlikçilerine karşı ‘Direniş Çadırı’

İşgalci Türk devletinin KDP’nin ortaklığı ile Medya Savunma Alanları’na karşı başlattığı yeni işgal saldırılarına karşı Kobanê’de çadır eylemi başlatıldı.

Kent merkezindeki Şehîd Egîd Meydanı’nda “Direniş Çadırı” kuruldu.

“İşgale karşı yaşasın direniş, ihanete hayır, yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın gerillanın direnişi, KDP ihanetine hayır” yazılı pankartın asıldığı çadır, şehit fotoğrafları ile donatıldı.

Eyleme, aralarında sivil ve askeri kurum üyeleri ve Fırat bölgesindeki siyasi parti temsilcilerinin de olduğu onlarca kişi katıldı.

Çadır eylemini Genç Kadınlar Birliği ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi organize etti.

Eylem sırasında bir açıklama yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Gençlik Meclisi Eş Başkanı Mistefa Sedîq, KDP’nin desteklediği işgalci Türk devletinin gerillaya karşı Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılarını kınadı.

Sediq, gerillaya karşı saldırıların amacının Kürtleri yok etmek olduğunu belirtirken, bunun bir varlık ve yokluk savaşı olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada Kürt halkına gerillaya sahip çıkması çağrısı yapıldı.

Çadır eyleminin üç gün sürmesi bekleniyor.

21 Nisan Perşembe günü Sirîn, Qena, Çelebiyê, Şêran ilçelerinden yurttaşlar ile Kobanê Kantonu Meclisi üyeleri saat 10:00’dan saat 15:00’a kadar eyleme katılım yapacak.