Kobanê: Katledilen her sivilin ve yoldaşımızın intikamı alınacak

Çağın Direnişi'ni değerlendiren Kobanê, Kobanê'de DAİŞ'e yaşatılan bozgunu Efrîn'de de Erdoğan rejimine yaşatılacağını vurgulayarak, şu sözlerle de Efrîn halkına intikam sözü verdi: "Katledilen her sivilin ve yoldaşımızın intikamı alınacak."

Türk devleti ve DAİŞ ile El Nusra'dan devşirilen çetelerin Efrîn'e yönelik işgal girişimi ve buna karşı YPG/YPJ savaşçıları öncülüğünde sergilenen Çağın Direnişi 22'nci gününde devam ediyor. "Çağın Direnişi"ni ANF'ye değerlendiren YPJ Efrîn Komutanı Zozan Kobanê, Türk devletinin savaşçılarının direnişi karşısında ilerleyemediğini ve sivilleri katlettiğini belirterek, "Katledilen her sivilin ve yoldaşımızın intikamını alınacağının sözünü veriyoruz" dedi.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Kürtlere karşı Efrin'de başlattığı işgalin asla sonuca varamayacağını kaydeden YPJ Komutanı Zozan Kobanê, "Geride kalan 21 günde çok büyük bir savaş yaşandı. Faşist Türk devleti ve ona bağlı El Nusra, El Kaide, Sultan Murad ve birçok farklı grup Efrîn halkı, Kürt halkına karşı savaşıyor. Daha doğru bir ifadeyle Türk devleti bu güçleri Kürtlere karşı savaştırıyor. Bu da AKP hükümetinin yürüttüğü siyasetin bir parçasıdır" dedi.

'SİVİL KATLEDEREK SONUCA VARMAK İSTİYORLAR'

Türk devletinin son teknoloji silahlara rağmen sonuç alamadığını belirten Kobanê, sivil katliamlarıyla sonuç alınmaya çalışıldığını vurguladı. Kobanê, "Türk devleti ve ordusu son teknoloji silahlarına rağmen Efrîn'in direnişini kıramıyor ve karadan ilerleme kaydedemiyor. Efrîn'e karşı çok ağır silahlar kullanılıyor ve çeteler öne sürülerek ilerlemeye çalışıyorlar. Savaş uçakları, keşif uçakları, tank, top ve ağır silahlarıyla sonuç almaya çalışıyorlar. Ama yine de sonuç alamayınca sivilleri katlederek sonuç almaya çalışıyorlar" ifadelerinde bulundu.

EFRİN'İN MESAJI: BU TOPRAKLARIN SAHİBİYİZ

Efrîn halkının işgali kabul etmediğini geride kalan 21 günde direnişiyle ortaya koyduğunu belirten Kobanê, şunları söyledi: "Türk devleti 'Efrîn'de teröristler var' iddiasıyla işgaline kılıf bulmaya çalışsa da Efrîn'de olan ise halk, YPG/YPJ, öz savunma güçleri ve toplumsal güçler var. Halk ve halkın öz savunma güçleri Türk devletinin işgaline karşı meşru hakkını kullanarak direniyor, kendisini savunuyor. Halk işgalciliğe karşı baş kaldırmış ve direniyor. Kahraman halkımız ve kadınlar YPG/YPJ savaşçılarıyla omuz omuza direniyor. Efrîn halkı ve savaşçıları dünyaya şu mesajı veriyor: Biz Kürdüz, burası da Efrîn'dir. Türk devleti ve çeteleri kolay kolay buraya giremeyecekler. Türk devleti her ne kadar Efrîn halkını göçertmek istese de halk biz buradayız ve bu toprakların sahibiyiz, diyor."

'TÜRK DEVLETİNE BOZGUNU YAŞATACAĞIZ'

DAİŞ’in Kobanê'de yaşadığı bozgunu Erdoğan'ın da Efrîn'de yaşayacağını vurgulayan Kobanê, "Geride kalan 21 günde YPG/YPJ savaşçılarımız Türk devleti ve çetelerine çok ağır darbeler vurdu. Ama faşist Türk devleti ölü ve yaralılarını saklıyor. Basın üzerinden çok kirli bir savaş yürütüyor. Tüm gerçekleri tersyüz ediyor. Ama bizler onlara darbeler vurmaya devam edeceğiz. YPJ olarak Kobanê'de nasıl Arinlerin ruhuyla direndiysek, Efrîn'de de Awesta ile Barînlerin ruhuyla direneceğiz ve Türk devletine bozgunu yaşatacağız" dedi.

EFRÎN HALKINA İNTİKAM SÖZÜ

Kobanê, "Halkımıza bir kez daha katledilen, kanı akıtılan her sivilin, cenazeleri teşhir edilen her YPJ savaşçısının intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz. Türk devleti de bilsin ki her birimiz birer Avesta ve Barîn olacağız ve onların intikamını alacağız. Katledilen her yurttaşımızın intikamını alacağız" sözleriyle de Efrîn halkına intikam sözü verdiği ve "Direneceğiz ve kazanacağız" dedi.