Kobanêliler kararlı: Topraklarımızı Türk devletine bırakmayacağız

Kobanêliler, "Türk devletinin amacı bizi evlerimizden ve topraklarımızdan etmek, ama biz asla topraklarımızı bırakmayacağız" dedi.

İşgalci Türk devleti ve güdümündeki çetelerin Kuzey ve Doğu Suriye alanlarına yönelik saldırıları her geçen gün artıyor. Özellikle Til Temir, Eyn İsa, Şehba ve Şêrewa alanlarını sürekli bombalayan işgalci Türk devleti, son zamanlarda Kobanê merkez ve Kobanê’ye bağlı köyleri de hedef almaya devam ediyor. Hem SİHA’larla hem de obüs, tank ve havanlarla Kobanê köyleri ve merkezini hedef alan Türk devleti, en son 12 Nisan’da Kobanê’nin yukarı Şêxler köyü Zurmixar, Xirab Eto, Çelixlo, Beyadê, Ziyaet, Çarıqilê, Aşmêi Korelî, Dikmedaş, Şêlim, Bûban, Sifteka Jorîn köylerini bombaladı. 200’den fazla top bu köylere atıldı. Cerablus, Qirqamiş ve Zorê de bulunan Türk üslerinden yapılan saldırılar sırasında Kobanê ve köyleri üzerinde Türk devletine ait beş SİHA da dolaşmaktaydı.


'TÜRK DEVLETİNİN HEDEFİ KATLETMEK, İŞGAL ETMEK'

Türk devletinin bu saldırılarına karşı tepkilerini dile getiren Kobanêliler, hiçbir şekilde Türk devletinin saldırılarına karşı yılmayacaklarını söyledi.

Xurxurê köyünden Sêvîn Milhê, "Türk devleti sınır hattındaki tüm köyleri bombalıyor. Sivtekê, Bobanê, Sêlim, Aşmê, Zormixarê, Korelî köylerini bombalıyor. Saat 4'te saldırı başladı.  Ancak biz sınır hattındaki köylüler de buna karşı hazırlıklıyız, buna karşı duracağız. Başta bombardıman fazla olduğu için sınır hattındakiler evlerinden çıktılar, sonra geri döndüler. Türk devletinin bu saldırılardaki tek amacı katletmektir ve işgal etmektir. Bizi topraklarımızdan çıkartıp kendileri ele geçirmek istiyorlar ve biz Kobanê halkı olarak bunu kabul etmeyeceğiz ve karşısında duracağız" dedi.

'NEREDE BİR KÜRT VARSA SALDIRIYOR'

Siftekê köyünden Mahmud Sirêx ise şunları belirtti:

"Türk devleti her türlü silahla köylerimizi bombalıyor. Biz kendi evimizdeyiz. Ama Türk devleti bizi yerlerimizden etmek için saldırıyor. Aslında Türk devleti sadece bize karşı değil, nerede bir Kürt varsa saldırıyor. Kandil'e saldırıyor, bize saldırıyor, her yere saldırıyor. Biz köyümüzden çıkmıyoruz. Evet, bombardıman çok yoğun olduğunda çocuklarımız için köyden bir süreliğine çıkıyoruz. Ama gene geri dönüyoruz. Şimdi kendi köyümüzde ve evimizdeyiz."

Fatma İso ise "Türk devleti bizi Efrîn gibi yerlerimizden göç ettirmek istiyor. Her taraftan saldırıyor. Köylerimizi vuruyor, Kobanê’yi vuruyor. Biz bu topraklarda emek verdik, burası bizim topraklarımız, Türk devleti bizden ne istiyor! Biz evlerimizden çıkmayacağız" dedi.