Kongra Star, 28. şehadet yıldönümünde Zilan’ı andı

Kongra Star Meclisi, 1996 yılında Dersim kentinde işgalci Türk ordusuna yönelik fedai eylem gerçekleştiren PKK gerillası Zeynep Kınacı’yı (Zîlan) şehadetinin 28’inci yıldönümü dolayısıyla andı.

Yazılı bir açıklama yapan Kongra Star Meclisi, “Şehit Zilan’ın bize belirlediği yaşam felsefesiyle devrimimizi tüm kadınlara, demokratik ve eşitlikçi hareketlere aşılamak sözümüzdür" dedi. 

Açıklamada, "Yoldaşlığın, sevginin ve özgür yaşamın öncüsünün (Şehit Zilan) şehadetinin 28'inci yıl dönümünde, Kürdistan'daki serhildan ve devrimlerine kendini adamış tüm kadınları ve savaşçıları saygıyla anıyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Kongra Star, haziran ayının önemine de vurgu yaparken, “Haziran ayı, kadın şehitlerimizin ayı olması nedeniyle mücadele tarihimizde kutsal bir yere sahiptir” diye belirtti. 

“Zilanların çizgisi biz kadınlar için özüne dönme hakikatidir. Bu temelde anlamlı ve özlü bir yaşama sahip olmak için an be an şehit Zilan’ın ruhuyla yaşamalı ve anlamalıyız” diyen Kongra Star Meclisi, Rojava’ya yönelik saldırılara da işaret ederek şunları ifade etti:

“Bugün Rojava devriminde yaşadığımız tarih anlarında ne kadar kazanımlarımız olursa olsun, öncü kadınların iradesi daima iktidarların hedefindedir. Kadın özgürlük ideolojisine layık olmak için, Zilanca mücadele edelim, örgütlenelim ve tüm kadınları kucaklayalım. Bu vesileyle demokratik kadın konfederalizmini inşa ederek, şehit Zilan’ın mücadele mesajını her alana yayalım.”

AKP iktidarı şahsında Kürdistan'a yönelik gerçekleştirilen işgal saldırılarına karşı ve önderliğimize yönelik mutlak tecridi kaldırmak için tüm kadınlara, Zilan felsefesinin öğrencisi olalım, bize verilen perspektif doğrultusunda gücümüzü birleştirelim, mücadeleyi büyütelim çağrısında bulunuyoruz. Yıllardır ataerkil zihniyetin pasifleştirdiği kadının rolünü, "Jin Jiyan Azadi" ruhuyla her yerde bir kez daha yenileyelim ve özgürlüğümüzü her yönden güvence altına alalım. Şehit Zilan’ın dediği gibi, “Özgürlük savaş ister”. Güçlü savaşmak için iyi örgütlenmeliyiz. Örgütsel gücümüzü oluşturduğumuz takdirde, güçlü irademizden bahsedebilir, hareket edebilir ve bu doğrultuda mücadele edebiliriz.”