‘Kürdistan mücadelenin merkezidir’

İrlandalı enternasyonalist Aşitî Rebin, Kürdistan’daki mücadelenin tüm dünya için olduğunu söyledi.

İrlandalı Aşitî Rebin, Rojava Devrimi’nin, 21. yüzyıl devriminin örneği olduğunu ifade etti.

YPG Enternasyonal Taburu’nda yer alan İrlandalı Aşitî Rebin, Rojava’yı ilk kez 2014’teki Kobanê savaşında duyduğunu belirterek, Rojava’ya gelmek istemesinin nedenini şöyle özetledi: “Uğruna savaştığımız fikirlerin soyut olmadığı, sahada gerçek değişikliklerin yapıldığı ve yeni bir yolun oluşturulduğunu görmek, katılmak ve yer almak içindir. 21. yüzyıl devriminin bir örneğidir. Elbette Abdullah Öcalan'ın fikirleri, buraya gelme ve Rojava Devrimi’nin bir parçası olma kararımda büyük rol oynadı.”

KADINLARIN GÜCÜ ÇOK ETKİLEYİCİ

Kısa süredir Rojava’da olduğunu, ilk olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarını gördüğünü belirten Rebin,  “Rojava kadın hareketi ve gücü gerçekten çok etkileyici. Kadın mücadelesinin devrimin ön saflarında yer aldığını kesinlikle gördüm. Her alandaki kadınların kolektif çalışma ve dayanışmaları, birbirlerine olan bağları çok güçlü” dedi.

ROJAVA’DA OLMAK ÖZELDİR

Rojava’da olup bu kadar çok yoldaşı görüp tanışmanın ve buradaki kolektif yaşamın bir parçası olmanın, gerçekten özel bir durum olduğunu kaydeden Rebin, şunları söyledi: “Her zaman enternasyonalizmin ve sosyalist hareketin merkezi olan Kürdistan’da mücadele de enternasyonalizme güçlü bir vurgu yapıyor. Dünyadaki tüm enternasyonalistlere sesleniyorum; gelin devrimimizin bir parçası olun ve kendi devriminiz gibi görün. Mücadele sadece Kürdistan için değil, tüm dünya içindir.”