Kuzey ve Doğu Suriye’de 4 Nisan kutlamaları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok merkezinde etkinlikler düzenlendi.

Şilêr Çocuk Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle, çocukların doğaya saygısını geliştirmek ve ağaç dikme kültürünü yaygınlaştırmak için Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesinde ağaç dikme kampanyası başlattı. Kampanya, Dêrik ve Hesekê şehirlerinde 4 gün sürecek. Onlarca çocuk, ailelerinin de katılımıyla 150 ağaç dikti.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê İlçesi Şehit Aileleri Meclisi, şehit çocukları için Erd El-Ehlam Salonu’nda bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında Abdullah Öcalan’ın, çocuklara ilişkin konuşmalarını içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Koma Şehit Dilgeş ve Koma Zarokên Şehîdan ezgilerini seslendirdi.

TIL HEMÎS

Qamişlo Kantonu Til Hemîs ilçesi Kültür ve Sanat Merkezi’de aynı kapsamda bir etkinlik gerçekleştirdi.Onlarca kurum üyesi, siyasi parti temsilcisi ve bölgedeki aşiretlerin kanaat önderleri etkinliğe katıldı.

Etkinlikte konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Yusif Xidir El-Mehwes, Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, “Önder Abdullah Öcalan özgür ve demokratik bir yaşam için mücadele ediyor” dedi.

Kongra Star Koordinasyonu ilçe üyesi Meha Silêman El-Mihemed, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Til Hemîs İlçe Meclisi Eşbaşkanı Xalid El-Nayîf ise, “Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik saldırılar halkların irade ve mücadelesi sayesinde boşa çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Etkinliğin sonunda tiyatro oyununun yanında şarkılarda seslendirildi.

DIRBÊSIYÊ

Hesekê Kantonu’na bağlı Dirbêsiyê’de  Kongra Star 4 Nisan vesilesiyle bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe ilçe, belde ve köylerden yüzlerce kişi katıldı.

Dirbêsiyê İlçe Meclisi Yürütme üyesi Aylem Dirbêsiyê, Önder Abdullah Öcalan’ın doğum gününü Kuzey ve Doğu Suriye halkına kutlayarak şöyle konuştu: “Önderliğin doğum günü devrimi etkiledi ve Kürt halkı ve özgürlük isteyen halklar için yeni bir gündür. Önderliğin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek için daha büyük bir mücadele verilmesi gerekiyor.”

Etkinliğin sonunda Koma Zîlan’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekildi.

KOBANÊ

Kobanê’de Fırat Bölgesi Çevre Müdürlüğü, ağaç dikme hamlesi başlattı. Kampanya Siftik köyündeki Önder Apo Parkı’nda başlatıldı.

Çevre Müdürlüğü Yürütme üyesi Tolîvan Ehmed, 4 Nisan gününün çok önemli olduğunu, çünkü bilim ve doğa arkadaşı Abdullah Öcalan’ın doğduğu gün olduğunu vurguladı.

Tolîvan Ehmed, herkese kampanyaya katılma çağrısında bulundu.